Огромният интерес към концертите на Тейлър Уифт в Сидни и

...
Огромният интерес към концертите на Тейлър Уифт в Сидни и
Коментари Харесай

Концертите на Тейлър Суифт не са вдигнали инфлацията в Австралия през февруари

Огромният интерес към концертите на Тейлър Уифт в Сидни и Мелбърн не е довел до увеличение на инфлацията в Австралия, защото поевтиняването на пътуванията и нощувките в други елементи на страната е компенсирало растежа им в двата огромни градски региона. На този декор централната банка на Австралия може да продължи да следва желанията си за намаление на водещите лихви през тази година, осведоми Ройтерс. 

Месечният показател на потребителските цени е повишен с годишен ритъм от 3,4 на 100 през февруари, оставайки без смяна по отношение на януари и под плануваните 3,5 на 100, сочат публични статистически данни. 

На месечна основа индикаторът се е повишил с 0,2 на 100. 

Австралийският $ поевтиня с 0,2 на 100 до 0,6519 щатски $, а фючърсите по тригодишните облигации се възвърнаха от предходните спадове, до момента в който пазарите не престават да залагат по кое време тъкмо през тази година лихвите ще стартират да вървят надолу. Те чакат вероятно това да стане през август и септември. 


   
Внимателно следеният индикатор за базовата инфлацията обаче е повишен леко, с годишен ритъм от 3,9 на 100 през февруари по отношение на януарските 3,8 на 100, макар упованията за спад до 3,6 на 100. 

" Ефектът Тейлър Суифт ", който подвигна цените на пътуванията и нощувките в най-големите градове на Австралия, провокира опасения у някои анализатори, че инфлацията може да се увеличи през февруари. Въпреки скока в Сидни и Мелбърн, като цяло цените на пътуванията и престоите в местата за настаняване, свързани с туризъм и отмора, са спаднали с 9,3 на 100 през февруари, отбелязва Българска телеграфна агенция.  

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР