Огромни ледени късове се изсипаха снощи над части от американските

...
Огромни ледени късове се изсипаха снощи над части от американските
Коментари Харесай

Градушка колкото топки за голф връхлетя части от Канзас и Мисури

Огромни ледени парчета се изсипаха нощес над елементи от американските щати Канзас и Мисури, заради което беше спряно придвижването по междущатска автомагистрала 70, а метеоролозите приканиха жителите да стоят на закрито, съобщи АП.

По непотвърдена медийна информация в региона на Алта Виста, Канзас, през вчерашния ден е минало минимум едно торнадо, показва Българска телеграфна агенция.

От Националната метеорологична работа в Топека оповестиха, че през нощта до 6 ч. тази заран в северната част на Канзас се чакат градушка с величина към 0,6 см и пориви напразно до 96 км/ч.

В описанията на градушката размерът на ледените парчета варира - от размера на топки за голф и ябълки до топки за бейзбол.

" Когато градушката е с размерите на топка за тенис, бейзболна топка или, не дай си боже, толка за софтбол, тя може да нанесе големи вреди, а в случай че ви удари по главата, това може да бъде смъртоносно ", сподели Алекс Сосновски, старши метеоролог в AccuWeather.

Късно нощес синоптиците издадоха предизвестия за торнадо в регионите към Топека и на север, а и за мощни гръмотевични стихии североизточно от град Канзас в Мисури.

Gorilla hail craters in Argentina! Both tornado alleys getting active NH and SH at the same time!
— Reed Timmer, PhD (@ReedTimmerUSA)
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР