Огромната сума, която народът ще връща десетилетие, трябва да се

...
Огромната сума, която народът ще връща десетилетие, трябва да се
Коментари Харесай

Селски кмет в шуменското село Велино сам „си преценя“ кои улици да се асфалтират

Огромната сума, която народът ще връща десетилетие, би трябвало да се употребява за ремонт на улиците в града и селата от общината.

16 млн. от сумата е планувана за Шумен, а останалите 4 млн. – за разхубавяването на селата.

 

Хората от с. Велино се гневят, че там са планувани за асфалтиране едвам 600 метра, освен това забележете за към 200 000 лева Освен това неизвестно за какво изборът се е спрял на улиците с най-хубава настилка в селото, асфалтирани по време на соца, само че издържащи героичен до момента. Сега те още веднъж ще бъдат преасфалтирани, а улиците, тънещи в тиня, ще си останат такива. Един Бог знае докога…

 

Никой не обръща внимание и на рушащият се мост над реката, по който минават тежкотоварни камиони. Цяло знамение е, че досега не е станала някоя покруса, разкриват локалните. Негодуват и тъй като няма явен аршин, по който е решено къде тъкмо да се обнови уличната мрежа. Предполагат, че ще се прави „ ремонт на ремонта “, тъй като по този начин ще излезе най-евтино.

 

Предложението за 20-те млн. лева заем е признато на съвещание на общинския съвет в Шумен през октомври 2021 година При това е решено ремонтите да се създадат по прословутия способ „ на инженеринг “ – казано с други думи избрана компания ще извърши проектирането и строителството, и авторския  контрол. Освен това някои улици няма да се ремонтират задачите, а единствено част от тях.

 

След като хората от с. Велино подават тъжба до прокуратурата и бива назначена инспекция излиза наяве, че още през 2021 година кметският наместник Богдан Марчев, без да се съобрази с желанието на хората, показва въпросните улици, а за моста не е упомената и дума. Тук е моментът да отбележим, че той не е определен от хората от селото, а от кмета на Шумен – Любомир Христов.

 

На собствен ред общинарите в Шумен вземат решение да се стартира с най-добре изглеждащите улици, а калните остават в рубрика „ чакащи “. От дирекция „ Устройство на територията “ пък са безапелационни, че не може да се прави промяна на към този момент признатия лист.

 

Районна прокуратура НЕ образува дело, защото както сами се досещате НЯМА данни за осъществено закононарушение. Затова пък от кметството в Шумен дали обещание, че и калните улици ще бъдат асфалтирани, ама… различен път.

Местните недоволстват и предизвестяват политиците да не се чудят след това за какво никой не желае да излезе да гласоподава.

Източник: Уикенд 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР