Огромна крачка към създаването на напълно ефективно лекарство срещу смъртоносната

...
Огромна крачка към създаването на напълно ефективно лекарство срещу смъртоносната
Коментари Харесай

Пробив в борбата с ебола

Огромна крачка към основаването на изцяло дейно лекарство против смъртоносната тресчица ебола. Така от Световната здравна организация окачествиха обещаващите резултати, реализирани с два пробни медикамента в Конго.

Това са първите лекарства, с които се реализира фрапантно понижаване на смъртността - до едвам 10%, в случай че вирусното заболяване стартира да се третира през първите 3 дни след заразяването. Едното лекарство е артикул на частна американска биотехнологична компания и съставлява коктейл от 3 антитела, а второто е моноклонално антитяло, създадено от Националния институт за алергични и инфекциозни заболявания на Съединените щати.
Кристиан Линдмайер, представител на СЗО: Това е доста добра вест. Това ще избави живота на хиляди и ни доближава към намирането на изцяло ефикасно лекуване на ебола.
Двете медикаменти са тествани върху 681 души. Резултати има към този момент за 499 инфектирани в напреднал етап - смъртността измежду тях е паднала надлежно до 29 и 34 %. Настоящата зараза в Демократична република Конго е лишила живота на над 1800 души за една година. А в интервала 2014-2016-а в Гвинея, Либерия и Сиера Леоне починаха повече от 11 300.

Вирусът на ебола се предава на хора от диви животни, а по-късно се популяризира посредством пряк контакт с кръв и телесни тайни, даже с останки от такива върху разнообразни предмети. Ваксина за предварителна защита на ебола към този момент е създадена, само че още не е лицензирана.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР