Огромна драма съпътства 19-тия етап от колоездачната обиколка на Франция,

...
Огромна драма съпътства 19-тия етап от колоездачната обиколка на Франция,
Коментари Харесай

Прекратиха 19-тия етап заради градушка, Бернал пое водачеството

Огромна драма съпътства 19-тия стадий от колоездачната обиколка на Франция, откакто градушка го приключи на последното нанагорнище до Тин в средата на надпреварата.

Точно в този миг краткотрайният водач Жулиан Алафилип се опитваше да редуцира изоставането си на дългото втурване, а крайното нареждане от стадия бе взето от върха на Кол дьо Л‘Изеран. Това решение на уредниците означаваше, че колумбиецът Еган Бернал печели стадия, а с това и жълтата фланелка на водач.

Втори остана британецът Саймън Йейтс, който се бореше за своята трета етапна победа в Тура, а трети се подреди французинът Уарен Баргил. Топ 8 допълниха белгиецът Лорен Де Плус, холандецът Стивън Крайсвайк, британецът Герант Томас, германецът Емануел Бухман и италианецът Винченцо Нибали.

Ядосан Алафилип също бе в потрес след случилото се и това, че загуби водачеството. Това бе още един горчив залък за французите, откакто по-рано Тибо Пино се отдръпна от конкуренцията заради контузия на бедрото. Утре следва 20-тият стадий в конкуренцията, дълъг 130 км от Албъртвил до Вал Торен. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР