Огромна част от хората нямат знания как да да действат

...
Огромна част от хората нямат знания как да да действат
Коментари Харесай

Доброволец: Огромна част от българите не знаят как да действат при бедствия

Огромна част от хората нямат познания по какъв начин да да работят при сходни рискови обстановки и по тази причина е нужно образование, както на младежите, по този начин и на по-възрастните. Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria доброволецът Георги Влайков от спешно избавяне в Пловдив. Той дружно с негови сътрудници е помагал за предотвратяването на вредите от наводнението в Царево, Лозенец и село Кости.„ Личната сигурност е безспорен приоритет. Хората безогледно се втурват да оказват помощ на други хора... Но би трябвало първо да забележим дали има нещо, което заплашва нас “, уточни Влайков. Той акцентира, че пожарникарите, които оказват помощ при бедствия, са особено подготвени, екипирани и знаят какво тъкмо да вършат.

„ Истината е в образованието, хората би трябвало да се образоват от дребни, вършим доста курсове за възпитаници и младежи “, съобщи той.

Според него в случай че има построена изградена система за ранно предизвестие при бедствия и повреди би предотвратила сходни произшествия.

Повече от диалога във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР