Огромен ров се появи под новопостроената ограда в граничния регион

...
Огромен ров се появи под новопостроената ограда в граничния регион
Коментари Харесай

Огромен ров зейна под българо-турската граница

Огромен трап се появи под новопостроената ограда в граничния район на Малко Търново. Едноредовото оборудване до село Сливарово е пропаднало и се е образувала дупка с размери 2 на 5 м, което разрешава свободно прекосяване.

Целият път до оградата е отвеян, а близо две седмици камиони и техника се пробват да възстановят пропадналите сектори, оповестява „ Булфото”. Местни хора описват, че на няколко места по оградата са се образували дупки поради свличания в резултат на дъждовете.

Причината за пробойните най-вероятно е некачествено планиране на отводнителната система по възпрепятстващото оборудване. От Министерство на вътрешните работи неведнъж сигнализираха, че този район е един от най-натоварените сектори по границата ни с Турция.

В края на 2013 година край Малко Търново бе регистриран взрив на преминаващи незаконни емигранти. Граничната ограда от Малко Търново до Резово беше подготвена това лято. Трасето от 127 км струваше 108 млн. лева В момента ДАНС и АДФИ ревизират има ли злоупотреби при градежа на оградата.

тагове трап граница турция
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР