Огромен разлив на петрол, причинен от изтичане от електроцентрала в

...
Огромен разлив на петрол, причинен от изтичане от електроцентрала в
Коментари Харесай

20-километров разлив на петрол по средиземноморското крайбрежие на Сирия

Огромен разлив на нефт , породен от приключване от електроцентрала в една от сирийските рафинерии за нефт , се популяризира по крайбрежието на средиземноморската страна , заяви сирийската държавна осведомителна организация, представена от АП.

SANA съобщи, че разливът е достигнал крайбрежния град Джаблех, на към 20 километра северно от рафинерията в град Баниас, добавяйки, че отделът по околна среда на Сирия и общината в крайбрежната провинция Латакия са сложили всички заинтригувани департаменти в подготвеност. В него се споделя, че работят по разчистване на брега по скалистите региони .

Ден по-рано държавното управление на Сирия заяви, че екипите за поддръжка на станция Баниас са овладели приключване на гориво от един от резервоарите.

Сателитни фотоси в сряда демонстрират разлив на нефт с дължина 19 километра . Изображение от понеделник не демонстрира никакви признаци за разлив, което допуска, че каквото и да е станало, с цел да аргументи разлива, се е случило по-късно.

Ръководителят на Синдиката на служащите по електрическа енергия в Тартус, Дауд Даруиш, упреква за случилото се пукнатини в един от резервоарите за гориво в станцията . Той уточни, че резервоарът е бил запълнен с 15 000 тона гориво .

Сирийските петролни запаси са най-вече отвън следените от държавното управление зони , само че двете рафинерии са под държавен надзор и работят. Дамаск да разчита на Иран за гориво , само че глобите на Министерството на финансите на Съединени американски щати попречват мрежата за доставки, която обгръща Сирия, Иран и Русия.

Има поредност от мистериозни офанзиви на кораби във водите на Близкия изток, в това число край крайбрежията на Сирия , повече от година. Те пристигнаха на фона на възходящото напрежение в района сред Иран, Израел и Съединени американски щати .

През май външният министър на Сирия упрекна Израел за мистериозни офанзиви, ориентирани против петролни танкери, ориентирани към Сирия , като съобщи, че нарушават интернационалното право и няма да останат безнаказани.
 Асад видя обир в сделката сред Съединени американски щати и кюрдите за рандеман на нефт в Сирия
Асад видя обир в сделката сред Съединени американски щати и кюрдите за рандеман на нефт в Сирия

Грабежът можел да бъде спрян единствено с избавление на тези територии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР