Огромен брой независими финансови съветници са некомпетентни“, каза Питър Харгрийвс,

...
Огромен брой независими финансови съветници са некомпетентни“, каза Питър Харгрийвс,
Коментари Харесай

Харгрийвс Лансдаун: бивш нововъзникнал, набелязан от нови цифрови конкуренти

„ Огромен брой самостоятелни финансови съветници са некомпетентни “, сподели Питър Харгрийвс, съосновател на Харгрийвс Лансдаун, пред Financial Times през 2007 година, в навечерието на предложение на капиталовия управител.

Планът беше елементарен. Hargreaves Lansdown ще даде опция на клиентите да заобиколят остарялата армия от финансови съветници и да разсеят концепцията, че вложението е непокътната територия само на ултрабогатите.

Компанията предложи на елементарните английски спестители пазар на самообслужване, на който те можеха да купуват и продават средства, да съпоставят вложения от разнообразни снабдители и да наливат парите си в разрастващия се фондов пазар в Обединеното кралство без помощта на жаден за комисионни борсов медиатор или финансов консултант.

И повече от десетилетие на обществените пазари моделът процъфтява. Базираната в Бристол Hargreaves Lansdown се трансформира в най-голямата капиталова платформа за „ Направи си самичък “ в Обединеното кралство и по този начин нареченият декор...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР