Ограниченията срещу коронавируса в Германия ще продължат поне до 7

...
Ограниченията срещу коронавируса в Германия ще продължат поне до 7
Коментари Харесай

Строгите ограничения в Германия остават до 7 март


Ограниченията против ковид в Германия ще продължат най-малко до 7 март, стана ясно след среща на ръководителите на обособените провинции. Позволява се отварянето на детските градини и фризьорските салони. Останалата част от стопанската система ще проработи още веднъж, когато заболеваемостта падне до 35 на 100 000 души, оповестява „ Дойче веле “.

Всяка от 16-епровинции може да вземе самостоятелно решение за последователно връщане към присъствено образование и разширение на предлаганите услуги за деца. Трябва обаче да се усъвършенстват и опциите за онлайн образование.

Няколко федерални провинции оповестиха желанието си да отворят още веднъж началните учебни заведения през идващите дни.

Фризьорските салони в Германия ще могат да отворят още веднъж от 1 март. Федералните и районните управляващи, заседаващи на 10 февруари в Берлин, реализираха този консенсус. Най-висшият представител на Бавария Маркус Сьодер призна, че възобновяването на работата на фризьорски салони, салони за хубост и педикюр е “въпрос на достойнство”, защото персоналната грижа е значима част от благосъстоянието.

Канцлерът Ангела Меркел означи, че напъните на цялото общество са дали резултат за преодоляване на болестта. Тя обаче акцентира, че циркулирането на английския вариант на вируса в страната постанова да се поддържа високо равнище на ограничавания.

За последните седем дни заболеваемостта в страната е спаднала до 68 инфекции на 100 000 поданици. Вчера за първи път от три месеца към този момент беше под 75 позитивни -72,8 случая.

Целта на Меркел е да реализира под 35 седмични позитивни стойности на 100 000 поданици, равнище, което тя счита за належащо, с цел да може още веднъж да наблюдава всички вериги от инфекции.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР