Ограниченията, които въвеждаме от петък, ще ни помогнат да намалим

...
Ограниченията, които въвеждаме от петък, ще ни помогнат да намалим
Коментари Харесай

Мутафчийски с добра прогноза за строгите мерки

Ограниченията, които вкарваме от петък, ще ни оказват помощ да понижим броя на инфектираните до края на втората седмица, а до края на третата седмица ще спадне и смъртността, предвижда ген. Венцислав Мутафчийски на брифинга в Министерския съвет, в който участваха министри и членове на Националния действен щаб за битка с ковид.

По думите му образец за такава прогноза е отминалият локдаун в Израел, където инфектираните са спаднали за три седмици от 6000 на 400 души, цитира думите на професора Дарикнюз.

" Тук не става въпрос за затваряне на хората - това са спекулации още напролет, че някой е бил затворен. Целта е да се понижи заболяемостта, което ще настъпи към края на втората седмица, и на смъртността към края на третата седмица. Това е безусловно належащо, с цел да удържи здравната система на натиска. Имаме задоволително кревати, само че понижават броя на медицинските екипи, те се заразяват. В момента имаме над 2000 души инфектиран медицински личен състав ", безапелационен беше шефът на ВМА.

" Както и да укрепваме, няма по какъв начин да сменяем живата мощ, човешкият живот е безспорна полезност. Предполагам, че за всеки разумен човек е по този начин. Ние, като лекари, не можем да изповядваме друга полезност с изключение на тази ", съобщи още шефът на оперативния щаб.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР