Ограниченият достъп до чиста вода и канализация на фона на

...
Ограниченият достъп до чиста вода и канализация на фона на
Коментари Харесай

„Едва капка“: ООН предупреждава, че недостигът на вода е смъртоносен риск за децата в Газа

Ограниченият достъп до чиста вода и канализация на фона на безмилостната бомбардировка на Израел съставлява сериозен риск за децата в Газа, Детският фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) предизвести.

Огромни маси разселени хора, тласнати в южната част на Ивицата Газа от войната, имат достъп единствено до 1,5 до 2 литра вода дневно, много под целесъобразното условие за оцеляване, съобщи организацията на Организация на обединените нации в сряда. Кризата, антагонизирана от лимитираните доставки на помощ и разрушаването на инфраструктурата, излага голям брой уязвими деца на риск от заболяване, се прибавя в него.

Притиснати от продължаващата офанзива на Израел в анклава, стотици хиляди хора, към половината от които се счита за деца, бяха изтласкани в град Рафа от началото на декември и обезверено се нуждаят от храна, вода, заслон, медикаменти и отбрана, сподели УНИЦЕФ. Тъй като търсенето продължава да нараства, водоснабдителните и канализационни системи в града са в извънредно сериозно положение.

УНИЦЕФ споделя, че за оцелява...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР