Ограничението за автомобили до новата пешеходна зона край морето ще

...
Ограничението за автомобили до новата пешеходна зона край морето ще
Коментари Харесай

Кой ще има право на достъп с кола до новата пешеходна зона край морето

Ограничението за коли до новата пешеходна зона край морето ще има някои изключения. Това излиза наяве от оповестената заповед на регионалния шеф Благомир Коцев, с която спря достъпа на коли сред Рибарски плаж и Втора буна, научи Moreto.net.

Документът гласи, че пропускателният режим на обособените две КПП-та би трябвало да се обслужва непрекъснато от чиновници на Сектор „ Пътна полиция “ към Министерство на вътрешните работи.

Описани са изключенията, при които ще бъдат допускани транспортни средства до пешеходната зона.

Зареждането на комерсиалните обекти сред Втора буна и Рибарски плаж ще се реализира в интервала 05.00 до 08.00 часа всеки ден.
Достъп ще имат и МПС, обслужващи културни и спортни мероприятия, провеждащи се на територията на Крайбрежна алея и прилежащите й морски плажове при изискване, че са авансово съгласувани с регионалния шеф и концесионерите на морските плажове.

Изключението важи и за туристическото влакче, което се движи по алеята от Морска гара до буните и назад.

В часовия период от 23.00 до 05.00 часа на идващия ден концесионерите имат право да бъдат допускани с МПС като не се позволяват тежкотоварни коли. За задачата регионалният шеф дава на концесионерите 25 пропуща за съответно избрани МПС.

Без ограничаване във времето, вида МПС и контролно-пропусквателен пункт за влизане и излизане се позволяват МПС на Министерство на вътрешните работи, Спешна помощ и други служби.

Позовавайки се на писмо от Министерство на регионалното развитие регионалният акцентира, че трасето край морето не е път.

„ Крайбрежната алея “ съставлява построен през интервала 1981-1990 за предотвратяване на брега от абразия комплекс от брегозащитни съоръжения-буни и дамба. През 2009 година по възлагане на Министерство на регионалното развитие е направен работен план за обект „ Ремонтно-възстановителни работи на брегоукрепителни уреди – плажна зона град Варна “.

До сегашния миг планът не е осъществен . По настоящем е включен в бюджета на Министерство на регионалното развитие за 2022 година за хармонизация с европейското законодателство, при което ще бъдат оценени всички проблеми по Крайбрежната алея. След хармонизирането на плана същият ще бъде възложен на регионалния шеф на област Варна за реализацията му. Изрично е посочено, че дамбата не е проектирана да извършва функционалността на път или улица за прекосяване на МПС, а бетоновата настилка като част от структурата на оборудването, не е оразмерена за преносими товари от МПС, според Нормите за планиране на пътища. “, се показва в текста към заповедта.

Областният задължава дирекция „ Национален строителен надзор “ да извърши инспекция по отношение на законосъобразността на осъществените строителни действия върху брегоукрепителните уреди в петте парцела, които обгръща заповедта.

Община Варна пък е задължена да извърши пътната сигнализация според Плана за организация на движението-приложение към актуалната заповед, в период до 13 юли 2022.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР