Ограничена видимост и снеговалеж през проходите Шипка и Република. Има

...
Ограничена видимост и снеговалеж през проходите Шипка и Република. Има
Коментари Харесай

20 сантиметра сняг натрупа на проходите Шипка и Република

Ограничена видимост и снеговалеж през проходите „ Шипка ” и „ Република ”. Има и сигнали за непочистени пътища и затруднено придвижване, оповестява

Снежната завивка тук-там е 20 см. От старозагорския сектор на „ Шипка ” придвижването е обикновено. 

Пътят се почиства от 6 снегорина. Шофьори обаче споделиха, че от габровската част пътят не е измит.

Оранжев код за обилни превалявания от дъжд е разгласен за вторник (29 ноември) в 4 общини в област Бургас.

Жълт код за продължаващи превалявания от дъжд, както и от сняг е разгласен в 11 области. Предупредителният код е в действие за областите Добрич, Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново, Габрово, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян.

По Черноморието 

ще бъде облачно, прохладно и с превалявания от дъжд. По южното крайбрежие количествата ще са обилни. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Над планините 

ще бъде облачно и с превалявания от сняг, под към 1200 метра - от дъжд. През деня с покачването на температурите по старопланинските проходи ще има условия за формиране на поледици. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток, по високите и открити елементи - от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 2°.

В сряда и четвъртък

ще бъде облачно, с превалявания, най-вече от дъжд, на повече места в Южна България, където има и нараснала възможност да са обилни по количество. Вятърът ще остане от североизток, в по-голямата част от страната ще е слаб, в източните региони - сдържан и мощен. Минималните температури ще са най-вече сред 1° и 6°, а оптималните - сред 3° и 8°, по Черноморието до 10°-12°.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР