Оградното съоръжение не е изпълнено по проект, като най-големите камъни

...
Оградното съоръжение не е изпълнено по проект, като най-големите камъни
Коментари Харесай

Лъчезар Братоев: Досегашната тарифа за ползване на „Карантината“ е непрофесионално изготвена

„ Оградното оборудване не е изпълнено по план, като най-големите камъни са 1 звук. Ако се повтори бурята, Варна ще остане без това пристанище, тъй като то е незащитено. Задействали сме процедури за ремонт. Първоначално вредите се изчисляваха на 1,4 млн. лв., само че цената им падна на 140 хиляди лв.. Имаме контракт с холандска компания, която да предложи трайно решение за прекъсване на наноса, който запушва входа на пристанището. Говорят за 1,5-2 млн. лв., само че аз мисля, че ще го създадем 3-4 пъти по-евтино ”.

Досегашните цени за прилагане на„ Карантината ” са били направени непрофесионално, счита Братоев. По думите му варненското рибарско пристанище не може да се съпоставя с другите по българското Черноморие, защото е най-хубавото сходно оборудване. " Все едно да сравняваш кон с кокошка ".

Той разяснява и настояванията на рибарските сдружения за оставката му.

„ След урагана се натъкнах на занемареност и на цена, която води пристанището към банкрут. Не мога да остана безразличен едни жители да живеят за сметка на други. Засегнах ползите на синдикалния лидер на риболовците Емил Милев, който две години си държи корабите, без да заплаща, изхвърля фекални и отпадни вода в региона на пристанището, употребява гратис открити площи и държи три кемпера. В цената от 2021 година цената за мощните летни месеци цената е била същата като в зимните месеци. Преди локалните избори предходната година тогавашният ръководител на Общинския съвет Тодор Балабанов (ГЕРБ) е предложил цена с три числа за дребни, междинни и огромни кораби. Бедните риболовци с 2-метрови лодки заплащат колкото 12-метров транспортен съд, чийто престой годишно излиза 54 стотинки дневно. В тези цени няма логичност и те не са ниски, а са никакви - по-добре е да се дадат местата на риболовците гратис. Не може да искаш 1,17 лв. дневно от транспортен съд, който при сполучливо излизане хваща два тона сафрид. Сега аз съм нараснал цената на 7 лв. ”.

„ Рибарите във Варна са доста, стоят на противозаконни стоянки и по тази причина е направено пристанище „ Карантината ”. Там не може да влезе и да застане яхта. В момента има една яхта, която е на евродепутата от ГЕРБ Емил Радев. Казвам го, тъй като Тодор Балабанов ме вбеси като ме назова „ самозабравил се яхтсмен ”.

Лъчезар Братоев съобщи, че няма спор на ползи да оглавява общинския отдел, защото не взе участие в търговски сдружения. Той добави, че е назначен на половин щат и заплатата му за януари е била 611 лв..

„ Имам минотарен дял акции в „ LZ яхтинг ”, като компанията в никакъв случай не е имала пристанище. През 2008 година претърпях тежка интервенция на сърцето,приготвих се да загивам, направих наследство и трансферирах компаниите си на щерка си. Повече от 30 години съм ръководител на Българската асоциация на яхтените пристанища, тъй като съм експерт. Завършил съм Морското учебно заведение със компетентност лов на риба, работил съм в „ Океански лов на риба ”, построил съм риболовен пристанища в Созопол и Балчик. Последните 35 години ръководя пристанища, имам огромен риболовен транспортен съд. Завършил съм и стопанска система в Икономическия университет ”, сподели още Лъчезар Братоев.

Той добави, че ще се съобрази напълно с волята на кмета Благомир Коцев, който през вчерашния ден увери риболовците, че цените на пристанището ще бъдат направени след разбор на таксите по цялото ни Черноморие.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР