Оградата по границата ни с Турция има нужда от доста

...
Оградата по границата ни с Турция има нужда от доста
Коментари Харесай

Оградата по границата ни с Турция има нужда от спешен ремонт

Оградата по границата ни с Турция има потребност от много ремонт и това би трябвало да бъде осъществено в топлите есенни месеци, с цел да можем да създадем оборудването по-надеждно. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков.

" След като се ремонтират обособени сектори, оборудването ще стане по-надеждно и ще го поддържаме регулярно, с цел да не изпада в положението, в което е сега ", увери той.

Бойко Рашков уточни още, че в идващите няколко дни ще бъде излъчен журналистически филм, в който обществото ще може да види какво е същинското положение на граничната ограда.

Още при започване на месеца шефът на силовото ведомство съобщи, че поради спешността от възобновяване на оградата би било противопоказно да се прави социална поръчка, защото би има съществено закъснение поради бюрократичните процедури.

Тогава вътрешния министър акцентира, че за каналите за трафик на хора в този момент мигрантите контактуват с непознатите жители, намерили статут в нашата страна. Той призна, че това затруднява нашите служби. Разследват се по-малко от 200 души, свързани с трафика.

Министерство на вътрешните работи поема поддържката на оградата на границата с Турция

Павителството през днешния ден реши поддръжката и защитата на оградата по турската граница да премине напълно към Министерство на вътрешните работи - Гранична полиция, заяви още служебният министър на вътрешните работи.

Той напомни, че се приготвя сходно решение още от предходната седмица.

Досега за поддръжката на оборудването отговаряха регионалните шефове.

Опасност от нова бежанска вълна - няма 

Днес ръководителят на Държавната организация за бежанците Петя Първанова увери в това, че за момента няма проблем с нова бежанска вълна.

Заетостта на всичките центрове е 30 %.

През последните две години, търсещи протекция у нас главно са мъже, изясни Петя Първанова. Жените са 5 или 6%, децата до 18 година - съпроводени или непридружени, са сред 35 и 40%, като тази година няма разлика, означи ръководителят на Държавната организация за бежанците.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР