Огнян Ценков посрещна десетте медалисти от Спортен клуб „Бъдин-ММА” и

Огнян Ценков посрещна десетте медалисти от Спортен клуб „Бъдин-ММА” и ...

Огнян Ценков награди спортисти, донесли много медали за Видин.

Огнян Ценков посрещна десетте медалисти от Спортен клуб „Бъдин-ММА” и техния треньор Любомир Гешев, за да ги поздрави за отличното представяне на Републиканското първенство в гр. Шумен.
„Само преди около две седмици посетих една от тренировките на клуба в Спортната зала, за да се запозная с условията и да се срещна със състезателите. Видях едни мотивирани млади хора, които се обучават под вещото ръководство на своите опитни треньори. Успехът, който постигнахте, е успех за целия спортен клуб. Адмирации за това! Продължавайте напред и бъдете победители“ – каза кметът.

След това той връчи почетен плакет на Община Видин на треньора на клуба и награди спортистите, завоювали престижните отличия, с индивидуални грамоти. Видинчаните се върнаха от състезанието с 4 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала. Един от носителите на златен медал - Иван Иванов, е студент във филиала на Русенския университет „Ангел Кънчев“ в нашия град. В тази връзка Огнян Ценков заяви: „Това е доказателство, че спортът може успешно да се съчетава с учението“. Той информира, че в момента се ремонтира покрива на Спортната зала, в която се помещава и клуб „Бъдин-ММА“, а намерението е да бъде направен и вътрешен ремонт. По този начин Общината ще допринесе за създаването на по-добри условия за тренировки на видинските деца и младежи.
Любомир Гешев сподели, че в момента няколко момчета от клуба се подготвят усилено за Олимпиадата в Катар, която ще се проведе догодина.
 

Източник: actualno.com