Огнище на инфлуенца тип А е установена в животновъден обект

...
Огнище на инфлуенца тип А е установена в животновъден обект
Коментари Харесай

Птичи грип в Стефаново, унищожават 11 хил. птици

Огнище на инфлуенца вид А е открита в животновъден обект в село Стефаново, стана ясно след съвещание на регионалната епизоотична комисия. Във фермата се отглеждат патици. Директорът на Областната дирекция по сигурност на храните доктор Андонова увери, че са подхванати всички нужни ограничения. Достъпът в региона на обекта е изцяло неразрешен.

Областната епизоотична комисия реши да бъде подложен пост от чиновниците на полицията, който да лимитира достъпът до фермата. Определени са двете зони - 3-километрова и 10-километрова, в които се не разрешава търговията и превозването на птици и яйца за люпене.

Предупредени са стопаните на животни да ги държат затворени в пространства, както и да съхраняват фуражите в закрити пространства.

Служителите на ОДБХ правят прегледи за да не се допусне разпространяване на болестта.

Д-р Андонова осведоми и за болестта Африканска чума по свинете, като добави, че има установен случай на заболяването в Констанца, Румъния. Като превантивна мярка против разпространяване на болестта е неразрешено преместването на сурови храни през граничните пунктове. За спазването на възбраната наблюдават чиновници на Гранична полиция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР