Огнище на е открито във ферма за в село Трилистник.

...
Огнище на е открито във ферма за в село Трилистник.
Коментари Харесай

Птичи грип в село до Пловдив, умъртвяват болните кокошки

Огнище на е намерено във плантация за в село Трилистник. От Българската организация по сигурност на храните оповестяват, че това е второ огнище в обекта за тази година и пето от 2017 година насам. В момента в него се отглеждат над 30 хиляди птици, като подозрението за заболяване измежду тях е подбудено от нараснала смъртност.

Със заповед на изпълнителния шеф на БАБХ следва да се умъртвят по човечен метод заболелите и контактни птици в обекта и да се обезвредят труповете под формален контрол и по метод, недопускащ разпространение на заболяването.
свързани новини3233на 27.04.20212905на 26.04.2021
Около птицефермата са избрани: 3-километрова защитна зона, в която попадат село от община Марица, село Стряма и Държавно ловно стопанство “Чекерица “ в община Раковски.

В 10-километрова следена зона попадат селата Рогош, Скутаре, Маноле, Манолско Конаре, Ясно поле, Динк, Крислово, Калековец, Желязно и Войводиново. В община Раковски под наблюдаване ще са града, Стряма и Шишманци. Ще се следи и Садово.

Извършва се епизоотично изследване и се наблюдава придвижването на домашни и други птици, яйцата и животинските артикули, добити от тях, както и фуража за птици и транспортните средства, свързани с софтуерния развой в двете зони.
свързани новини2200на 23.04.2021
От началото на годината у нас са доказани 9 огнища, сред които и новото в село Трилистник, както и два случая при диви птици.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР