Оглушително е мълчанието на премиера за "Ало, Банов съм" -

...
Оглушително е мълчанието на премиера за "Ало, Банов съм" -
Коментари Харесай

Нинова: Премиерът оглушително мълчи за Ало, Банов съм


Оглушително е мълчанието на премиера за "Ало, Банов съм " - няма сини и червени лампи, внезапно светлините в Министерски съвет угаснаха. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на група, съобщи "Фокус ". "Уважаеми български жители и сътрудници, от през вчерашния ден страната ни за следващ път е разтресена от скандал за корупция при ръководещите, откакто Елена Йончева и сътрудници депутати изнесоха информация. Разбира се, реакцията на ръководещите не закъсня, само че тя е паническа, объркана, спорна и изобилства от неистини ", означи Нинова.

На 30 януари депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева показа запис от диалози на Боил Банов през 2016 година, когато беше заместник-министър на културата. В него той спомага за опрощаването на 700 хиляди лв. наказателна клауза на фирмата-строител на античния културен комплекс "Сердика " - Ларгото.

"Депутати от ГЕРБ незабавно нарекоха изнесената информация компромат и мръсотия, само че вицепремиерът (Томислав) Дончев разпореди инспекция. В коя страна вицепремиер разпорежда инспекция на компромати и се занимава с мръсотия. Компроматите и помията се отхвърлят безапелационно ", сподели Корнелия Нинова. Тя уточни, че ръководещите се оплитат в неистини и засяга изявлението на кмета на София Йорданка Фандъкова. "Защо г-жо Фандъкова, се объркахте? Уж общината не взела участие, само че давала 6 млн. лева Това са парите на софиянци ", акцентира Нинова.

"Продължавам с лъжите - Елена Йончева и Българска социалистическа партия не са подали нито един сигнал до органите нито за оградата, нито за "Кумгейт ", нито за строителство на пътища ", сподели Нинова и засяга редицата сигнали по тези случаи.

"Вчера основният прокурор се самосезира. Надявам се, че по същия метод прокуратурата ще се самосезира и ще влезе в Министерството на районното развиване, където този план се утвърждава и съгласува ", добави водачът на Българска социалистическа партия.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР