Огънят на борсата край петричкото село Кърналово е тръгнал от

...
Огънят на борсата край петричкото село Кърналово е тръгнал от
Коментари Харесай

След пожара в зеленчуковата борса: Търговец изчисли щетите си за над 300 000 лева

Огънят на борсата край петричкото село Кърналово е тръгнал от едно от междинните халета и бързо е обхванал повърхност от към 1000 квадрата. Пожарът избухна нощес към 20.30 часа.
Още по темата
Засегнати са дванадесет складови пространства за плодове и зеленчуци, като количеството не е открито все още, сочат данните на полицията. Причината за пожара е в развой на определяне, а по случая е формирано досъдебно произвеждане.

Собственикът на борсата отхвърли коментар за случая с претекст, че не знае детайлности към станалото. Точната причина за пораждане на пожара следва да бъде открита от проверяващите органи. Версията за тенденциозен палеж от съперници в бизнеса не е изключена.

Пожарът е избухнал след редица спирания на електричеството в едно от халетата и бързо се разраства върху прилежащите.

" Пламък отвред, голям пламък... Звъннах незабавно свързах се пристигнаха хората... Тук говорихме за доста стока, пари... Човекът през вчерашния ден разтоваря толкоз доста, не е обикновено, по какъв начин стават тия палежи, съзнателно ли са не знам ", разяснява Наско, който работи на борсата и е станал очевидец на пожара, пред Българска национална телевизия.

За трети следващ път гори частната зеленчукова борса в петричкото село Кърналово.

Наско недоумява по какъв начин по този начин за трети път гори борсата.

" Не знам дали е съзнателно или от електричеството, първия път не се разбра, втория път отново ", прибавя и Живко, който също е свидетел на пожара.

Един от най-пострадалите търговци на плодове и зеленчуци е Григор Илиев, който търпи загуби и при предходните пожари .

По негова преценка вредите по фактури на продукцията е са за най-малко 250 000 лв.. В тази сума той не счита изгорелите машини и друга техника - камера, агрегатни компресори, електрически колички и кантари, които са на стойност най-малко за 80-90 000 лв..

" Нищо не е изправно в тази борса. Ако влезе вътре, ще видите, че на всички места висят кабели ", ядосва се Григор Илиев.

Той е решен да търси правата си в съда.

Екипи на пожарната в Петрич и Сандански се бориха с огнената буря в продължение на часове късно вечерта. Успяха да спасят единствено последното хале.

" Конструкцията напълно е горима, а и в резултат на мощния вятър се е популяризирал доста бързо и обхвана цялата постройка. За страдание продукцията е напълно унищожена ", сподели началникът на пожарната в Петрич гл. контрольор Стоян Тилев.

За един от предходните пожари на зеленчуковата борса бяха арестувани двама мъже по обвиняване, че са провокирали огъня, поради погрешно боравене с оксижен. По късно те бяха освободени.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР