Офроуд Седемте Рилски езера се затваря. Ние сме Министерство на

...
Офроуд Седемте Рилски езера се затваря. Ние сме Министерство на
Коментари Харесай

Ревизоро обяви офроуд Седемте рилски езера за затворен 1

" Офроуд " Седемте Рилски езера " се затваря. Ние сме Министерство на околната среда и водите, опазваме природата, а не издаваме лицензи и не узаконяваме противозаконна активност за транспорт на пасажери ", съобщи министърът на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро, който в четвъртък направи първа копка на градеж на постройка на информативен и избавителен център наоколо до хижа " Рилски езера ".

Той се закани да реши казуса с навлизащите в националния парк " Рила " джипове, които превозваха туристи против възнаграждение нелегално освен като активност и като нарушение на възбраната за влизане на моторни транспортни средства в предпазената територия.

Димитров съобщи, че пътят, по който до момента са се качвали джипове да транспортират туристи, е сервизен и придвижването на МПС-та по него може да бъде ограничавано и да бъде разрешавано от Регионална инспекция за опазване на околната среда и дирекцията на парк " Рила. По думите му коли там към този момент ще се позволяват единствено в изключителни случаи – при потърпевши лица, при пожари и горско-стопанска активност.

Екоминистърът сподели пред присъстващите подписана от него Заповед за основаване на Защитена зона " Рила буфер ", в действие от 17 март 2020 година, и изясни, че пътят от началната станция на лифта до 17-ти дирек, където е границата на парка под хижа " Рилски езера " към този момент влиза в тази територия. Така в този регион са позволени коли единствено при бедствия, изключителни обстановки и за осъществяване на селскостопански, горскостопански, ловно-стопански, противопожарни, спешни, избавителни и контролни действия или по авансово съгласувани със съответната Регионална инспекция за опазване на околната среда направления.

Ревизоро обясни и функционалностите на бъдещия Контролно-информационен център, който би трябвало да е подготвен за 12 месеца и коства близо 600 хиляди лева с Данък добавена стойност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР