ОФК Пирин и неговото финансово състояние сблъска отново бивш и

...
ОФК Пирин и неговото финансово състояние сблъска отново бивш и
Коментари Харесай

Дума срещу дума! ОФК Пирин сблъска бивш и настоящ кмет! Илко Стоянов отговори на М. Байкушев за дълговете на футболния клуб

ОФК " Пирин " и неговото финансово положение сблъска още веднъж някогашен и сегашен кмет в Благоевград. Вчера пред публицисти кметът Методи Байкушев съобщи, че положението на тима е обезпокоително. " Отборът има 270 000 лв. неплатени осигуровки, отговорности към снабдители и футболистии 0 лв. в касата, сподели Байкушев, обезпокоен от това, което е открил и добави, че е учуден по какъв начин на конференция някогашният кмет, твърди, че Пирин няма задължения.. Изявлението на настоящия кмет Методи Байкушевпровокира мълниеносен отговор на някогашния кмет Илко Стоянов. Ето какво сподели Стоянов, публикуваме без интервенция.

" Вчера Методи Байкушев отново изрече ЛЪЖА. А най-циничното е, че изрече тази неистина, до момента в който обещаваше да приказва истината. Типичната марка на ПП-ДБ: значимо е да излъжем през днешния ден, а пък на следващия ден ще му мислим по какъв начин отново да излъжем.
Неговите думи бяха, че ОФК “Пирин ” има отговорности към Национална агенция за приходите в размер на 270 000 (двеста и седемдесет) хиляди лв. и за жалост тази неистина беше безрезервно публикувана, освен това без да бъде запитан шефът на ОФК “Пирин ” дали това е правилно. Аз въпреки всичко си направих усилието да попитам и в този момент в резюме и напълно разбираемо ще ви дам данни за финансовото положение на ОФК “Пирин ”.

Към 17. 11. 2023г. (петък) задължението към Национална агенция за приходите е в размер на 173980, 71 лв..
Към същата дата, вземанията на ОФК “Пирин ” са в размер на 340000 (триста и четиридесет хиляди) лв.. Повтарям, с цел да го прочетат деликатно от екипа на към този момент определения кмет (нека изчакаме да мине и правосъдната фаза на този избор) - 340000 (триста и четиридесет) хиляди лв.. Вземанията произтичат от нотариално заверени контракти с други професионални футболни клубове и са безспорни.

Плащанията по договорите бяха спрени, откакто Петър Занев напусна клуба, само че в този момент откакто ще бъде върнат като шеф, се надявам да бъдат възобновени. Искрено се надявам да се случи, тъй като персонално за мен Пирин е по-голям от политиката и го потвърдих, като не говорех нереални неща по време на предизборната акция.

Ако Занев не може да се оправи с тези заплащания, давам спомагателен жокер на Байкушев - дано опита с Табутов и Чапов, които са в положителни взаимоотношения с лицето, което дължи парите.
Заплатите на футболистите се дължат на 10-то число от месеца , идващ месеца на положения труд. Към 10 октомври, до момента в който съм настоящ кмет на община Благоевград, всички заплати са изплатени. От 10 ноември нататък и изключително след резултата от изборите, отговорността за ОФК “Пирин ” мина напълно върху Методи Байкушев. Съжалявам, само че огромна част от рекламодателите на " Пирин " не му имат вяра. Така че, негова е отговорността да звъни и да ги убеди, че си заслужава да популяризират за " Пирин ".

Това обаче изисква самият той да излезе от виртуалния си живот във Facebook и към този момент да влезе в действителния.
Както се вижда равносметката е обикновена - новият кмет и новият шеф поемат ОФК “Пирин ” с позитивен баланс от малко над 165000 (сто шестдесет и пет хиляди) лв. (приспадайки отговорностите към НАП), като дължат една заплата на личния състав и към 70000 (седемдесет хиляди) лв. към разнообразни снабдители. Имат и постоянен настоящ контракт с главния рекламодател на ОФК “Пирин ” - сдружение, притежаващо марката “8888 ”.
Само за два дни кметуване, Методи Байкушев съумя да съсипе един от най-стойностните планове на община Благоевград - първият ни регистриран високотехнологичен парк.

Искрено му поисквам да не повтаря тази неточност и да не позволява да бъде ликвидирана една от марките на Благоевград - футболен клуб “Пирин ”, още повече че тимът е с доста по-добри спортно-технически индикатори от миналогодишните. Всеки миг ще бъде приключено и построяването на съвременно изкуствено игрище в село Рилци, където ще може да се тренира и при зимни условия.
Стига мрънкане и оправдания, Байкушев! По време на предизборната акция и двамата казвахме, че Благоевград няма време за губене, само че ти си кметът, най-малко към този момент. Хващай се за работа или се отхвърляй, до момента в който е време!, декларира Стоянов.

Водени от презумпцията да бъдем справедливи даваме думата и право на отговор и на двамата градоначалници, обаче.... Struma. com отхвърля да бъде бухалка сред екс и сегашен кмет и този конфликт е последният, който отразяваме.Кой споделя истината, това желаеме да разберем и ще работим за това.

Съветът ни към кметовете е да седнат на една маса и очи в очи да си изправят кривиците., залогът е Благоевград и благоевградчани, повярвали на обещанията им за нов жанр на работа и нова начало на града, направени в предизборната акция. Обвинения, хвърлени в пространствотовинаги предизвикат отговори и това може да продължи до безспир, а благоевградчани не са длъжни да бъдат арбитри в сходни разногласия.Благоевградчани имат други упования....

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР