Официалното закриване на Бургаските музикални празници "Емил Чакъров 2018" ще

...
Официалното закриване на Бургаските музикални празници "Емил Чакъров 2018" ще
Коментари Харесай

Звезден състав огрява премиерата на Бал в Савоя в Бургас

Официалното закриване на Бургаските музикални празници "Емил Чакъров 2018 " ще се състои на 5 септември от 20 ч. в Летния спектакъл в Бургас, с премиера на блестящата оперета от Пал Абрахам "Бал в Савоя ".
В основната роля на благородника Аристид дьо Фобла ще забележим тенора Марио Николов. Звездата влиза за повторно в облика на известния френски аристократ и бонвиван, чиято пристрастеност към светските занимания и случки е в основата на сюжетната линия на оперетата. Популярният тенор е непостижим в осъществяванията си на "Тужур Л`амур ", "Щом целунеш жена ", "Севиля ". В ролята на брачната половинка му Мадлен ще забележим примата на Бургаската опера - Мария Цветкова, която грее в прочувствените арии и дуети: "Аз имам един правилен мъж ", "Първа нощ ", "Защо да е вярна дамата ".
В ролята на атрактивната Дейзи Дарлингтън ще се превъплъти примата на Националния музикален спектакъл - Валентина Корчакова. Образът й е изпълнен с танцови и музикални провокации, измежду които шлагерите "Кенгуру " и дуетите "Вечерният час " и "О, мон шери ". Неин сътрудник на сцената ще бъде звездата на Бургаската опера - Йордан Христозов, който с ролята си на орнитолога Мустафа Бей занимателно добавя чаровната им двойка.
Режисьор-постановчик на новия бравурен театър в репертоара на Бургаската опера е Марио Николов, чиято постановъчна активност му носи оценки и самопризнание освен у нас, само че и в чужбина. Музикалното управление е дело на всепризнатия диригент Иван Кожухаров. Хореограф на ефектните танци е балетната прима и възпитател Антоанета Алексиева, художник на костюмите - Цветанка Стойнова, сценограф - Иван Токаджиев.
В премиерния театър вземат участие още Петър Тихолов, Ангел Спасов, Милен Динолов, Бранимир Недков, Весела Апостолова, Мирослав Димитров, Александър Перпериев, оркестър, хор и балет на Държавна опера в Бургас.



Финалът на оперетата "Виенска кръв "

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР