,,Официално ПП-ДБ предложи на ГЕРБ-СДС вторият мандат да е национален

...
,,Официално ПП-ДБ предложи на ГЕРБ-СДС вторият мандат да е национален
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: ПП-ДБ предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер

,,Официално ПП-ДБ предложи на ГЕРБ-СДС вторият мандат да е народен и министър председателят да е излъчен от партията на Бойко Борисов.``

Направи го Атанас Атанасов в изявлението си по време на изключително съвещание, на което депутатите ще гласоподават проекторешението за крах на първия мандат на ГЕРБ-СДС.

То бе импортирано от Теменужка Петкова в понеделник, час откакто номинираната за министър председател Мария Габриел подава своя отвод от това да бъде гласувана за поста.

Предложението на ПП-ДБ е вторият мандат да е народен, общ с ПГ на ГЕРБ-СДС.

,,Готови сме да го създадем при съблюдаване на уговорките, които поехме, с подписи под съглашението и с ясни дати за изпълнение``, изясни Атанасов.

Премиер да е взаимно допустима фигура, излъчена от ГЕРБ-СДС. А съставът на Министерския съвет да се резервира сегашния, откакто в договарянията се откри, че не може да се реализира съгласие, е офертата на ПП-ДБ.

Това не е покана за спомагателни договаряния отвън посочената рамка. А предложение с израз на подготвеност да осъществим уговорките, които приехме преди 9 месеца, изясни Атанасов. Докато той говореше, откъм депутатите от ГЕРБ се чуваше подхилкване.

При отвод - ще считаме, че сме изпълнили уговорката си и ще върнем несбъднат мандата, изясни Атанасов.

Затова ПП-ДБ ще чака формален отговор от ГЕРБ-СДС до датата за връчване на втория мандат от президента.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР