Официално откриват ремонтирания път за селата Ситово и Лилково днес.

...
Официално откриват ремонтирания път за селата Ситово и Лилково днес.
Коментари Харесай

Най-накрая! Официално откриват ремонтирания път за Ситово и Лилково

Официално откриват ремонтирания път за селата Ситово и Лилково през днешния ден. Осемкилометровата права до село Лилково бе в извънредно неприятно положение дълго време. Асфалт липсваше, а колите едвам се разминаваха. Целият път беше разрушен и дупките бяха безусловно една до друга.
Прочетете още
От сдружението „ Заедно за Лилково ” оповестиха, че в 10:15 ч. покрай табелата за Лилково са поканени и публични посетители и политици, взели участие в реализирането на плана. Ще има и водосвет за освещаването на трасето.

След близо две десетилетия преминаване през рисковите пътни сектори, локалните най-сетне ще могат да се движат обикновено по родопското трасе. Пътят е уголемен и асфалтиран, има маркировка, като следва слагане на мантинели в някои елементи до края на месеца.

Буйна разстителност прикриваше отводнителните канали, които бяха запълнени и водата след изобилните дъждове се стичаше по пътя. Изградени са тук-там нови отводнителни канали, където досега е нямало.



Припомняме, че до щастливата развръзка се стигна след серия от митинги, писма до институции, в това число и до някогашния министър председател Бойко Борисов. Свлачища бяха откъснали част от пътя, а в действителност се оказва, че път по това трасе в никакъв случай не е имало, а за построяването на подобен страната отпусна общо 55 милиона.

Преди време, заповед на АПИ, която спря поправки за десетки милион в Пловдивска област, забави в допълнение ремонтът по трасето.

Тогавашният началник на АПИ Апостол Минчев изпрати писмо до „ Европейски пътища ” и другите компании в страната, които поддържат републиканската пътна мрежа. В него се искаше да се спрат ремонтите до второ разпореждане, техниката да бъде прибрана, а претекстът бе, че липсва финансиране.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР