Официално: обединението АМ Струма Тунел 2018, в което основият участник

...
Официално: обединението АМ Струма Тунел 2018, в което основият участник
Коментари Харесай

Клуб Z: Въпреки Бойко Борисов и свое обещание: Джи Пи Груп ще строи Железница

Официално: обединяването " Автомагистрала Струма Тунел 2018 ", в което основият участник е " Джи Пи Груп ", ще строи тунел " Железница " от автомагистрала " Струма ".

Договорът сред определения през август реализатор и Агенция " Пътна инфластрукрура " е подписан в понеделник. От пътното ведомство през днешния ден потвърдиха това. Стойността на контракта е за над 185 млн. лева без Данък добавена стойност (тоест над 200 млн. лева с ДДС). Това е и един от най-скъпите настоящи пътни планове.

``
реклама

Историята би била просто елементарен край на процедура по възлагане на оповестена социална поръчка, в случай че през есента на 2018 година компанията " Джи Пи Груп " не бе оповестила сама в публично свое изказване, че се отдръпва от извоювания два месеца по-рано търг.

Въпросното изказване на " Ди Пи Груп " от 12 октомври пристигна малко откакто по-рано същия ден министър председателят Бойко Борисов разгласи:

" Възложих на ръководителя на Агенция пътна инфраструктура Светослав Глосов (вече заменен - б.р.), спазвайки закона, да откри форми още през днешния ден “Джи Пи груп ” да се извади от плановете с европейско и държавно финансиране. Всеки, който е обвинен и тече следствие - да се извади от състезанията и да си потвърди правотата и невинността “.



Премиерът бе представен от държавната осведомителна работа. Думите му идват, откакто по следствие на уеб страницата " Биволъ " и сигнал на вицепремиера Томислав Дончев до прокуратурата, обвързван с работата на " Джи Пи Груп " и корист с европейски средства. Освен за това, прокуратурата проверява и физическо лице от компанията за пране на пари, заяви през октомври основният прокурор Сотир Цацаров.

Очаквайте детайлности.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР