Официалният сайт на Лудогорец продължава серията интервюта с футболисти на

...
Официалният сайт на Лудогорец продължава серията интервюта с футболисти на
Коментари Харесай

Марселиньо: Липсва ми футбола, излязох веднъж за цяла седмица

Официалният уебсайт на Лудогорец продължава серията изявленията с футболисти на "орлите " по време на насилствената пауза в международния спорт и футбол болести пандемията от COVID-19. Днес е ред на Марселиньо. Ето по какъв начин бразилецът с български паспорт поддържа форма в дните без групови тренировки.

- Как ви се отразява насилствената пауза поради ковид?

- Както всички хора, по този начин и аз съблюдавам рекомендациите на управляващите. Основно си заставам у дома. Тренирам физически, доколкото това е допустимо. Правя разнообразни извършения. Не е като тренировките, на които съм привикнал, само че обстановката е такава. През последните седем дни единствено един път излязох на открито, с цел да отида до магазина. Ако има нещо хубаво, то е, че по през целия ден съм със фамилията си.

- Липсва ли в футболът?

- Много ми липсва. Не единствено на мен. И на съотборниците ми. И на сътрудниците ми в клуба. И на почитателите. Липсват ми мачовете. Липсват ми съотборниците в цялостната съблекалня. Но съм оптимист, че всичко ще се оправи. Никой не знае по кое време, само че може и да не чакаме дълго, в случай че съблюдаваме разпоредбите. Призовавам всички да ги съблюдават.

- Кога съгласно вас футболът ще се върне към естествения си темп?

- Няма човек в света, който да каже с акуратност. Всички се надяваме да е по-скоро. Но никой не знае. Знам, че има към този момент обсъждани дати, на които мачовете би трябвало да се възобновят. Вярвам, че през месец юни е реалистично да се играят мачове. Но има способени органи, които вземат решение.

- Как в Бразилия се борят с разпространяването на ковид?

- В Бразилия има над 2500 случая на инфектирани с ковид. Хората от известно време са под карантина по домовете си. Вчера имаше изявление на президента на страната, който разгласи, че карантината не може да продължи дълго и, че има възможност скоро да бъде анулирана, с цел да се избави стопанската система на Бразилия. Каза същото, което към този момент разгласи и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

- Как футболните клубове в Бразилия одобряват насилствената пауза?

- Трудно им е. Футболът в Бразилия е метод на живот и да футболисти, и за почитатели. Има някои тимове, които държат да им бъде позволено най-малко да упражняват, без значение от тежката обстановка. Както е Наполи в Италия. Но страната няма да направи компромис, до момента в който епидемията не бъде спряна.

- Колегите ви в Лудогорец са уверени, че паузата във футбола няма да се отрази на формата на тима при подновяването на мачовете?

- Аз съм на същото мнение. Паузата няма да се отрази по никакъв метод на формата ни. В шампионата имаме преднина от девет точки и мач по-малко. Ние сме огромният любимец за купата и имам вяра, че ще я спечелим. Без значение какъв брой мача се играят до края.

- Вие сте национал на България. УЕФА насрочи дата за баража с Унгария в Лигата на нациите през юни, макар усложнената обстановка. Мислите ли за този мач?

- Разбира се. Кризата ще отмине и този мач би трябвало да се изиграе. България има сериозен късмет против Унгария и в идващия дуел, без значение кой е противник. В момента, в който обстановката го разреши, би трябвало да се подготвим съществено. И ще успеем. Аз нямам подозрение.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР