Официалният сайт на АТР постави мача между Григор Димитров и

...
Официалният сайт на АТР постави мача между Григор Димитров и
Коментари Харесай

АТP: Димитров може да изненада Федерер

Официалният уебсайт на АТР сложи мача сред Григор Димитров и Роджър Федерер от осминафиналите на “Уимбълдън” преди всичко измежду най-интересните дуели в днешната стратегия на “Ол Ингланд Клъб”.

"Битката сред двама от най-атрактивните играчи, изпълняващи бекхенд с една ръка, сигурно ще създаде доста страхотни разигравания, които ще зарадват почитателите на Централния корт. Нито един от двамата не е изгубил сет до този миг в шампионата, само че Димитров съумя да запише по-категорични победи в своите мачове. Българинът е изгубил единствено 12 гейма в последните си осем изиграни сета ", отбелязва ATPWorldTour.com.

“Решението на Федерер да пропусне сезона на клей, с цел да си почине и да се концентрира върху изявите си на трева, към този момент се отплаща добре. Той демонстрира формата, която му донесе седем трофеи на “Уимбълдън”. Страхотни форхенд уинъри и навременни излизания на мрежата, които водят до печеливши волета. Централният корт стана прекомерно позната територия за швейцарския маестро и той играе като че ли познава всеки инч от него ", прибавят от уеб страницата.

"Димитров от своя страна още веднъж демонстрира тениса, който му донесе две трофеи от началото на годината - в Бризбън и София. Българинът се отърси от слабия сезон на клей и стартира да се връща във форма с достигането до полуфиналите на Aegon Championships в Куинс (загуба от Лопес). Мощният форхенд на Димитров и вариативността на бекхенда са му носили триумф тук в предишното с полуфинала през 2014 година, тъй че той знае какво му е нужно, с цел да продължи напред.

Въпреки че Федерер господства в тяхното съревнование с баланс от 5-0 победи, те в никакъв случай не са играли на настилка, друга от твърдите кортове. А Димитров продължава да усъвършенства резултатите си с всеки минал мач, като в последните два съумя да измъкне по един сет против Федерер”, приключва разбора си ATPWorldTour.com.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР