Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че
Коментари Харесай

Захарова призова да се игнорират изявленията на Киев за изключването на Русия от ООН

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че не е належащо да се реагира по никакъв метод на апела на управляващите в Киев да изключат Руската федерация от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

 

" Нищо не правете. Точно по този начин е, когато кучето лае, а керванът си върви ", сподели тя в сряда по радио " Спутник ", отговаряйки на въпрос по какъв начин Москва би трябвало да реагира на съответното изказване на украинското външно министерство.

 

На 20 декември украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи, че Киев приготвя публични стъпки, с цел да лиши Русия от участието й в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Той обаче призна, че стартирането на подобен развой няма да е елементарно.

 

Фактът, че Руската федерация не може да бъде изключена от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, беше неведнъж заявяван от външния министър Сергей Лавров. Съединени американски щати също считат, че няма метод да се трансформират разпоредбите на Организация на обединените нации, с цел да се лиши Русия от участие в Съвета за сигурност. Това заяви на 15 декември на брифинг прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР