Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки изявлението

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки изявлението
Коментари Харесай

Захарова чака коментара на Германия

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, разяснявайки изказването на посолството в Германия за работата " без ограничавания " на съветски публицисти в страната, напомни блокирането на съветските медии в Европа и добави, че чака мнения от немска страна по отношение на свободата на словото.

Захарова в канала си в Telegram цитира немското посолство в Москва, което сподели, че изказванието за дискриминация на съветски публицисти в Германия е погрешно. Според дипломатическата задача " в реалност всичко е тъкмо противоположното " и сега огромен брой съветски публицисти работят в Германия, " и то без никакви ограничавания ".

„ Един немец ми изпрати фотография на своя тв приемник, на която има следния надпис: „ Този ​​канал краткотрайно не е разполагаем. Работим за възобновяване на услугата допустимо най-скоро. Причината за казуса не е във вашето съоръжение. " Причината за казуса е блокирането на съветски медии в Европа. Този човек искаше да гледа телевизионния канал " Россия ". Наистина чакам с неспокойствие коментара на немското посолство в Москва за тематиката за свободата на словото и нещо за " тъкмо противоположното " ", написа тя представителят на външното министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР