Официалният коктейл за връчване на наградите на конкурса Най-добра българска

...
Официалният коктейл за връчване на наградите на конкурса Най-добра българска
Коментари Харесай

Fibank награди най-добрите български фирми за 2016 година


Официалният коктейл за връчване на премиите на състезанието „ Най-добра българска компания “ се състоя на 23 ноември в Софийска градска художествена изложба. Конкурсът, който е самодейност на Fibank, към този момент 6 години има за цел да насърчава и разпространява положителните образци в родната икономикa и да подтиква фирмите да покачват своята конкурентоспособност и нововъведение, оповестиха от Fibank.

Като цивилен ангажирана българска компания и водеща кредитна институция в страната, Първа капиталова банка се стреми да подтиква развиването на българския бизнес.

Освен обичайните 3 категории, в които се състезават компаниите - “Средна и голямa фирмa “, „ Микро и малкa фирмa ” и „ Награда на публиката “, тази година за първи път беше показана и нова премия – за „ Най-успешна българка в бизнеса “. Целта на тази премия е да се насочи публичното мнение и внимание към жените-предприемачи у нас.

Най-активни бяха компаниите от строително-ремонтния бранш със необятен набор на активност. Значителен брой участници имаше и от мебелната промишленост, както и представители на бизнеса в областта на превоз и логистиката. Други сектори с огромна интензивност бяха рекламните организации и фирмите, предлагащи телекомуникационни и софтуерни решения. Представителите на текстилната промишленост са повече от минали години, като се вижда от ден на ден предложение на дизайнерски решения. Традиционно вземат участие и доста производители на храни и питиета, както и търговци на едро и дребно.

Победителите бяха определени въз основа на водещите им позиции в съответните браншове, осъществените облаги през годината и степента на възвръщаемост на личния капитал и на активите. Но с изключение на финансовите индикатори и устойчивостта на кредитен риск, значително значение за избора имаше и тяхната корпоративната обществена отговорност.

Членовете на журито, което оценяваше фирмите, бяха Емил Хърсев - финансист, Лъчезар Богданов – ръководещ сътрудник в „ Индъстри уоч “, Йордан Матеев – основен редактор на списание „ Форбс “-България, Кънчо Стойчев – социолог, президент на “Галъп Интернешънъл ” и ръководител на Съюз “Произведено в България ”, и Чавдар Златев, шеф на дирекция „ Корпоративно банкиране" в Първа капиталова банка.

В категорията „ Микро и дребна компания “ победител стана компания “Възраждане-Касис “, която е дистрибутор на ветеринарно-медицински артикули, добавки за фуражопроизводството, храни и аксесоари за домашни любимци, принадлежности и медицински консумативи както за ветеринарната, по този начин и за хуманната медицина. Създадена през 1994 година от Георги Ботев и Цветан Ботев, компанията за няколко години се трансформира в водач на българския пазар за ветеринарни артикули. Освен плакет за първо място, компанията получи и колекционната серия монети „ Панагюрско богатство “.

Второто място бе присъдено на „ АБ –Терм “ ООД, чиито главен предмет на активност е производството на професионално кухненско съоръжение от неръждаема стомана. Третото място в тази категория завоюва „ Клас “ ООД - един от най-едрите аграрни производители в община Свиленград и област Хасково.

Чавдар Златев, шеф на дирекция „ Корпоративно банкиране" в Първа капиталова банка и член на журито, връчи премиите в категорията „ Среднa и голямa фирмa “.

Победител стана „ Монбат “ АД - най-големият производител на акумулаторни акумулатори в Източна Европа. Компанията, основана в град Монтана, се утвърди и като водещ производител на олово и оловни сплави в Европа. Фирмата залага на непрекъснатото развиване на нови артикули, на висококвалифицирани експерти и съвременни технологии, което я прави мощно конкурентноспособна на вътрешния и интернационалния пазар.

На второ място в тази категория е „ Камко “ ООД – водещ европейски производител на козметични артикули и притежател на марките Victoria Beauty, Aristea, Skinlite и Standelli. Призът за трето място се отиде при компания „ Фуражни храни “ ООД, производител на храни за домашни любимци и риби.

Мнението на всеобщата общност също беше регистрирано посредством Наградата на публиката, която всяка година провокира сериозен интерес и се дефинира посредством онлайн гласоподаване в уеб страницата на състезанието. Призът сграбчи Happy Bar & Grill - веригата заведения за хранене е обичана марка на българите със своята качествена и разнообразна храната и висок стандарт на обслужване. Компанията беше наградена от Пламен Грозданов, изпълнителен шеф на “Произведено в България – съюз на дребния и междинен бизнес “, като с изключение на плакет, получи и неповторимата колекционерска монета „ Българска роза “.

Новините от тази година са, че уредниците прибавиха още една премия – Най-успешна българка в бизнеса. С това отличие се отдава особено внимание на жените-предприемачи в България. Първата премия беше връчена на Надежда Генчева, съсобственик и шеф на „ Фешън Мания “ ООД. Основната активност на компанията е произвеждане на плетива и е основана през 2003 година в Плевен. Предприятието работи главно за експорт, като идната година следва основаването на лична марка на компанията. Наградата беше връчена от Ваня Манова, управител за България и Македония на компанията за кредитни артикули и услуги МастърКард. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР