Официалният говорител на руския президент Владимир Путин и на Кремъл

...
Официалният говорител на руския президент Владимир Путин и на Кремъл
Коментари Харесай

Говорителят на Кремъл оздравя от коронавируса

Официалният представител на съветския президент Владимир Путин и на Кремъл Дмитрий Песков е изписан от болница след сполучливо лекуване на COVID-19, съобщи БГНЕС.
Песков сподели пред кореспонденти, че ще работи под домашна карантина известно време, а по-късно последователно ще се върне на работа в офиса си. Той беше тестван позитивно за COVID-19 на 12 май, преди да бъде приет в болница с умерено съществени признаци.
Песков е четвъртият от шестимата висши съветски чиновници, които се възвръщат от вируса дружно с премиера Михаил Мишустин, министъра на културата Олга Любимова и министъра на образованието Валери Фалков.
Междувременно още две известни политически фигури - министърът на строителството Владимир Якушев и неговият заместител Дмитрий Волков, са под здравно наблюдаване в болничното заведение, откакто тестванията им за вируса се оказаха позитивни.
В Русия доказаните случаи станаха 353 427, от които 118 798 оздравели и 3633 смъртни. За 25 май са открити 8946! Има и 92 смъртни случая.
Русия продължава с напъните си за всеобщо тестване в опит да открие вируса в ранните му стадии, когато той е по-малко инфектиран. Към днешна дата в страната са осъществени общо 8,9 милиона теста. Над 287 000 руснаци са под здравно наблюдаване поради подозрения за заразяване.
Въпреки строгите ограничения, в това число блокиране на столицата Москва, възбрана за влизане на чужденци и лица без поданство и прекъсване на интернационалния въздушен и железопътен трафик, Русия е третата най-засегната страна по брой случаи след Съединени американски щати и Бразилия.
Още: " Коронавирусът по света: Испания с огромна промяна надолу на смъртните случаи "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР