Официалният доставчик на гуми във Формула 1 Пирели обяви с

...
Официалният доставчик на гуми във Формула 1 Пирели обяви с
Коментари Харесай

Пирели обяви гумите за състезанията в Монако и Испания

Официалният снабдител на гуми във Формула 1 Пирели разгласи с какви гуми ще разполагат тимовете и водачите за надпреварите за Гран При на Монако и за Гран При на Испания във втората половина на месец май.

По традиция италианският снабдител ще разчита на своите най-меки артикули за Гран При на Монако, където поради ниската междинна скорост загряването на сликовете е относително мъчно, а тяхната деградация е ниска. Така в Княжеството от Пирели ще дават на тимовете видовете C3, C4 и C5. За тази композиция това ще бъде трето присъединяване през сезона, защото от Пирели залагат на нея още за старта в Азербайджан в края на тази седмица, като и за Гран При на Емилия-Романя на „ Имола “.

За Гран При на Испания пък изборът е на противоположния фронт, защото за надпреварата на „ Каталуния “ отборите ще могат да разчитат на С1, С2 и С3. Този избор на Пирели е подбуден от много по-бързите завои на испанското трасе, което през този сезон ще бъде още по-бързо, защото шиканът в последния бранш няма да се употребява.

Тази композиция от гуми към този момент бе употребена един път през 2023 година, като това се случи на старта на сезона в Бахрейн. Това обаче не са трите най-твърди вида гуми в гамата на Пирели, в която през тази година участва и моделът С0. Всъщност С0 е миналогодишният модел С1, а сегашната гума С1 е нова, като тя бе основана, с цел да се понижи разликата сред двата най-твърди вида, което пък да даде по-голяма еластичност на Пирели.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР