Официалните данни за Германия показват, че са налице първите признаци,

...
Официалните данни за Германия показват, че са налице първите признаци,
Коментари Харесай

В Германия са притеснени: Всеки болен заразява още един човек

Официалните данни за Германия демонстрират, че са налице първите признаци, че предаването на COVID-19 още веднъж върви нагоре в миг, когато страната деликатно се пробва да смекчи ограничаващите ограничения, съобщи AFP.

Индексът на възпроизводство или заразяване, който от близко се следи от здравните управляващи, още веднъж се приближи до 1,0. Това значи, че всеки инфектиран е предал вируса на още един човек, демонстрират днешните данни на Института „ Роберт Кох “, заяви БНР.

Министри и вирусолози подчертаваха значимостта от свеждането на този показател под 1, като в страната имаше дни на интензивни медийни и политически диспути, откакто канцлерът Ангела Меркел предизвести провинциите да не бързат със намаляване на ограниченията. От средата на април показателят на заразяване бе към 0,7, преди още веднъж да потегли нагоре. В същото време смъртността също стартира да се усилва от ден дневно. Днес смъртността доближи 3,8%, демонстрират данните на „ Роберт Кох “. Въпреки нарастването тя остава много под равнищата в някои прилежащи страни, като Франция. Последните данни демонстрират 156 337 случая на COVID-19 в Германия, от които 5913 с съдбовен край.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР