Официални представители на Белия дом и Пентагона са предупредили, че

...
Официални представители на Белия дом и Пентагона са предупредили, че
Коментари Харесай

NYT: САЩ са затруднени да доставят ракети за Пейтриът на Украйна

Официални представители на Белия дом и Пентагона са предизвестили, че има опасност Съединени американски щати скоро да не могат да доставят ракети за предадените на Украйна системи за противовъздушна защита " Пейтриът ", заради липса на финансиране , заяви в. " Ню Йорк таймс ", представен от организация УНИАН.

Изданието показва, че цената на ракетите може да стигне сред 2 и 4 млн. $ за численост .

Комплексите " Пейтриът " дейно смъкват балистични и други видове ракети, отбелязва УНИАН. От момента на приемането им Украйна съумя да завоюва превъзходство в борбата за украинското небе.

В коментар за изданието майор от украинската войска акцентира, че с помощта на задграничните сътрудници Киев е съумял да построи въздушен щит над страната и че в случай че сътрудниците прекратят доставките на ракети, Украйна ще се върне към обстановката при започване на войната , когато хората не излизаха от бомбоубежищата, а Русия нанасяше масирани въздушни удари по украинските градове.

Американският изчерпателен център Атлантически съвет предизвести, че сега съществува действителна заплаха Украйна да изчерпи запасите си на муниции за системи за противовъздушна защита в околните седмици, показва УНИАН.

Тази опасност е обвързвана с събитието, че по-нататъшната военна помощ на Съединени американски щати и Европейския съюз за Украйна се натъква на " политически трудности ", отбелязва организацията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР