Официални обвинения бяха внесени срещу двама надзиратели от Бургаския затвор

...
Официални обвинения бяха внесени срещу двама надзиратели от Бургаския затвор
Коментари Харесай

Съдът в Бургас ще съди надзиратели за ужасната смърт на известен бургаски престъпник

Официални обвинявания бяха импортирани против двама надзиратели от Бургаския затвор - Стилиян Карчев и Ангел Мавров . Те са упрекнати в несъобразителност, довела до гибелта на пандизчия - Горан Горанов .
Горанов почина в килията си след повреда на парната апаратура, като безусловно е бил сварен жив - при 140 градуса температура от избухналата пара, като гибелта е настъпила за 9 минути, при ужасни страдания. Затворници свидетелстват, че Горан е крещял, само че никой не е отворил килията му - нито надзирателите от нощната промяна, нито тези, които са застъпили в 8:00 часа сутринта.
Горанов е в най-строго охраняваната зона на Бургаския затвор - лежи там поради серия от хулигански прояви, в това число грабеж на компютърен клуб, превдварително решен като чиновник на Министерство на вътрешните работи, а при ареста си съществено наранява служител на реда. Горанов е някогашен първенец по битка и в пандиза наранява съществено и надзорник, поради което му лепват 2 години и 6 месеца в допълнение.
Животът на тогавашния герой се прекатурва след убийството на бургаския предприемач Георги Танев, на който Горан е персонална защита. Танев бе намушкан смъртоносно след сдърпване в нощен бар през 2012 година и издъхна в ръцете на своя телохранител, който също бе ранен. Спортистът преодоля физическата контузия, само че не и психическата, а през последните месеци от живота нещата се утежняват толкоз, че има дианоза " изострен психотичен епизод със шизофренни признаци ".
Първоначално следствието на гибелта му заключи на база на аутопсия в Бургас, че става въпрос за инфаркт, само че родителите на Горанов проведоха митинг и в последна сметка следствието беше поето от прокуратурата в София, като към този момент резултатът от него е напълно различен. Аутопсията там демонстрира следното - жертвата е вдишала гореща пара, предизвикала кислороден апетит във всички органи, което довежда дихателна непълнота и термичен потрес т.е. гибел.
Наказателната отговорност на двамата надзиратели е ангажирана, защото макар че са били длъжни, не са изпълнили законовото си обвързване да обезпечат отбраната, сигурността и сигурността на ограничения от независимост и при зародила спешна обстановка с парното отопление, не са подхванали навреме ограничения за ограничението, превъзмогването и ликвидирането на следствията от нея и запазване на живота и здравето на ограничения от независимост. На тях им е неразрешено да напущат страната.
Ако бъдат приети за отговорни, надзирателите могат да влязат в пандиза за до 5 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР