Официални лица на САЩ и Великобритания в понеделник наложиха санкции

...
Официални лица на САЩ и Великобритания в понеделник наложиха санкции
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания обвиниха Китай в шпионска кампания, потенциално засегнала милиони

Официални лица на Съединени американски щати и Англия в понеделник постановиха наказания и повдигнаха обвинявания против Пекин за широкообхватна акция за кибершпионаж, за която се твърди, че е засегнала милиони хора - в това число законодатели, учени, публицисти и други, предава " Ройтерс ".

Властите от двете страни на Атлантическия океан упрекнаха хакерската група с прякор " APT31 " , че е част от китайското Министерство на държавната сигурност и е изготвила широк списък с цели вариращи от чиновници на Белия дом, американски сенатори, английски парламентаристи и държавни чиновници в целия свят, който подлагат на критика Пекин. Пострадали са също реализатори на защитата, дисиденти и охранителни компании, споделиха чиновници.

В обвинителен акт, разпечатан в понеделник против седем от хипотетичните забъркани китайски хакери , американските прокурори обявиха, че хакерската активност е довела до доказано или евентуално компрометиране на работни сметки, персонални имейли, онлайн предпазване и записи на телефонни диалози, принадлежащи на милиони американци.

Целта на световната хакерска интервенция е била " да се репресират критиците на китайския режим , да се компрометират държавните институции и да се откраднат търговски секрети ", сподели в изказване заместник-главният прокурор Лиза Монако.

Китайското посолство във Вашингтон не върна незабавно известие с искане за коментар по отношение на обвиняванията на Съединени американски щати, само че китайското посолство в Лондон разказа по-ранните обвинявания на Обединеното кралство като " изцяло измислени и злонамерени клюки ".

Съобщенията бяха направени, откакто и Англия, и Съединени американски щати постановиха наказания на компания, която съгласно тях е била подставена компания на Министерството на държавната сигурност.

В изказване на Министерството на финансите на Съединени американски щати се споделя, че глобите са ориентирани към науката и технологиите на Wuhan Xiaoruizhi, както и към двама китайски жители.
 Англия бие паника за киберзаплаха от Китай
Англия бие паника за киберзаплаха от Китай

Лондон може да упрекна Пекин за " хакване " на Избирателната комисия на страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР