Официален представител на Обединените арабски емирства призова Турция да спре

...
Официален представител на Обединените арабски емирства призова Турция да спре
Коментари Харесай

OAE призоваха Турция да стои далеч от арабските дела

Официален представител на Обединените арабски емирства прикани Турция да спре да се меси в арабските каузи, като присмехулно напомни за Османската империя, която се разпадна преди век, цитира думите му AFP.

Реакцията пристигна, откакто Турция осъди " злонамерените ", съгласно нея дейности, на ОАЕ в Либия, където двете страни поддържат противоположни страни в обострения вътрешнолибийски спор. Ануар Гаргаш, държавен министър на външните работи, прикани Турция " да спре да се намесва в арабските каузи ", съобщи организация " Фокус ".

Турция към този момент не може да се държи като „ Високата врата и да употребява езика на колониализма “, сподели той, говорейки за държавното управление на Османската империя, управлявала арабския свят в продължение на епохи. " Високата Порта и колониалистичните илюзии принадлежат към архивите на историята и връзките сред страните не се направляват със закани ", написа Гаргаш. Турция поддържа приетото от Организация на обединените нации държавно управление за национално единодушие в Западна Либия, до момента в който силите на основания в източната част Халифа Хафтар се поддържат от ОАЕ, както и от Саудитска Арабия, Египет и Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР