Офисът на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) в София

...
Офисът на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) в София
Коментари Харесай

При проверка КЗК запечата неработещ офис на петролната асоциация

Офисът на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) в София е бил запечатан при неочаквана инспекция на Комисията за защита на конкуренцията в сряда около следствие на възможни нарушавания и сговор на цените на горивата измежду нейните членове.

Всъщност офисът е бил заварен " заключен и недосегаем ", оповестиха от антимонополния орган. На място не били открити представители на БПГА, а опитите на проверяващия екип да се свърже с такива на оповестения в интернет страницата на асоциацията стационарен телефонен номер били несполучливи.

От Комисия за защита на конкуренцията прецизират, че в опита за инспекция са взели участие и представители на Министерство на вътрешните работи, а мотивът бил формирано произвеждане за определяне на вероятно осъществени нарушавания при установяване цените на всеобщите автомобилни горива по веригата производство/внос – предпазване – търговия на едро – търговия на дребно, както на обособените хоризонтални равнища, по този начин и по вертикала.

Проверката визира " Лукойл Нефтохим Бургас ", " Лукойл България ", " Сакса ", " Инса Ойл ", " Ромпетрол България ", " Еко България ", " Шел България ", " ОМВ България ", " НИС Петрол ", " Петрол ", " Трейднет Варна " и Българската петролна и газова асоциация.

Сега инспекцията е прекратена до обезпечаването на достъп до офиса на БПГА, допълват от комисията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР