Offline истории Баща ми не спираше да ми повтаря: Нищо

...
Offline истории Баща ми не спираше да ми повтаря: Нищо
Коментари Харесай

Баща ми не спираше да ми повтаря: "Нищо ти няма!"

Offline истории Баща ми не спираше да ми повтаря: " Нищо ти няма! " Разказ за психологичното здраве от четец на " Offline Stories " 27 април 2020, 12:25  OFFLINE STORIES - новото място за шерване
OFFLINE STORIES - новото място за шерване

дравейте, Казвам се М., на 23 години от София.

Искам да споделя моята история, с цел да схванат хората, че не са сами. Всеки минава през нещо в живота си и го е боязън по какъв начин ще го одобряват другите, само че все пак не би трябвало да мълчим.

Моята история стартира преди три години, когато на път за университета, до момента в който карам, получих затруднено дишане и възприятие, че ще припадна.

Успях да стигна до университета и сега, в който стопирах автомобила, започнах да рева, имах възприятието, че загивам и няма избавление. Веднага звъннах на майка ми, обяснявайки, че ми е неприятно и ще припадна. Тя потегли от работа към мен, а през това време братовчедка ми, с която учихме дружно по това време, пристигна да ме успокоява. Прибрахме се у дома и към този момент знаех, че нещо се случва с организма ми и то не физически.

Започнаха да ме водят по лекари (кардиолози, ендокринолози, проучвания и т.н.) и всички споделяха, че ми няма нищо. Аз знаех, че не съм физически болна, а нуждая се от психолог/психиатър, като по това време не знаех каква е разликата.

През интервала от една седмица, до момента в който обикалях кабинетите и търсихме подобаващ психиатър/психолог, стопирах да хапвам, не можех да дремя, стопирах да поддържам връзка с другари, да излизам, да се усмихвам и имах боязън от безусловно всичко (молове и огромни пространства, шофиране, пътешестване и т.н.).

Майка ми спеше при мен с кучето ми и стигнах до там да си чета детски книжки за утешение. Така една седмица по-късно имах записан час при психиатър. В момента, в който влязох в кабинета знаех, че съм на вярното място и казуса ми е на психологична основа.

За благополучие попаднах от първия път на верния психиатър и откакто обясних всичко, ми сложиха диагноза обезпокоително разстройство и паник-атаки. Изписаха ми хапче, което започнах да пия незабавно и знаех, че доста хора са срещу пиенето на антидепресанти в такива обстановки, само че аз знаех, че нуждая се от това.

Колкото и да пробвах сама не можех да се преборя.

Започнах да вървя през 2-3 седмици на сеанс. През това време, изгубих всякаква връзка с външния свят. Баща ми беше твърдо срещу всичко това и непрекъснато ми повтаряше, че се екранизирам и нищо ми няма, като до ден сегашен е на това мнение и отхвърля да одобри, че това са действителни проблеми.

Прекратих връзка с по-голямата част от приятелите си, защото стопирах да излизам и те стопираха да ме търсят и за множеството от тях това също бяха нелепости. След няколко диалога с психиатъра разбрах и повода, с цел да стигна до тези положения.

На първо място съм генетично предразположена към това като желая да вметна, че всеки човек е благоразположен към отключване на психологични заболявания, само че едни са по уязвими от други. На второ място е методът на живот, който водех.

Преди да се случи, всичко това имах "бурен метод на живот " като всичко се дължеше на тежка разлъка, която преживявах и проблеми у дома, които не отчитах.

Прекалявах с излизанията, пробвах опиати и не спях по цели нощи като за мен това беше единствения метод да не мисля за проблемите си и компанията, с която излизах беше на същата вълна.

Ясно знаех, че опиатите са съдействали за отключването на психологичните ми проблеми. Отново хората към мен не имаха вяра на това и отричаха, че в случай че пушиш доста трева или един-два пъти опиташ кокаин, няма по какъв начин да ти повлияе. Е, повярвайте ми има и единствено който не го е изпитал, няма по какъв начин да разбере.

През идващия месец продължавах да отивам на терапия и организмът ми да привиква с хапчето, като от него имаше много странични резултати (които са естествени при започване на банкет на антидепресант).

Подготвях се за изпити и за заминаването ми в Съединени американски щати на бригада, като това ми беше най-големия боязън дали ще съумея да отпътува откакто ми се случи всичко това.
 пътешестване семейство полет
Накрая пристигна денят на заминаването ми и няма да не помни по какъв начин се разсъниха в 3 през нощта за полета и изпитах най-големия боязън в живота си. Започнах да рева и родителите ми споделиха, че в случай че не желая и не се усещам, по-добре да не отпътувам, само че знаех, че ще са доста разочаровани от мен, а и аз от себе си, в случай че не го направя.

Някак съумях да събера сили и да стигнем до летището, като за благополучие пътувах с още две девойки. Никога не съм се страхувала да хвърча и да съм надалеч от родителите си. На 16 години отпътувах да пребивавам сама в Англия и им махах щастлива от ескалатора на Терминал 2, а в оня миг пристъпвах страхливо към терминала и не можех да спра да рева.

В последна сметка съумях да се кача на самолета. Психиатърката ми беше изписала едно хапче, което да взема по време на полета тъй като ме беше боязън от хвърчене и стюардесите също бяха предизвестени и непрекъснато ме следиха, както и хората, с които пътувах. След 18 часа полет, съумях да кацна в Съединени американски щати и приключението стартира.

През първата седмица плачех непрекъснато и имах възприятието, че загивам. Чувах се с психиатърката ми и тя ми обясняваше, че това е обикновено, тъй като би трябвало да се приспособявам и ще отнеме време. И в действителност се оказа права, след към 2 седмици се успокоих и изкарах едно необикновено лято.

Разбира се продължавах да одобрявам антидепресант всеки ден и съм имала още веднъж моменти на боязън и обезсърчение, само че съумях да сбъдна една от фантазиите си и да посетя невероятни места, за което се гордея със себе си. В Съединени американски щати отпътувах 46кг. и три месеца по-късно се върнах 56кг. като майка ми не можа да ме познае на летището.

Може би тук е момента да вметна, че в предишното съм се лекувала от булимия и килограмите за мен постоянно са били нещо доста значимо. Някои в този момент ще си кажат: "Тази цялостен живот е страдала от психологични заболявания и е луда, само че за мен всяка една от тези заболявания ме е научила да се боря.

Когато се прибрах в България, започнах да се боря още веднъж с килограмите, с цел да вляза във форма, колкото се може по-бързо.

Продължавах да навестявам терапия като не знаех, че с прибирането ми ме чакат още повече провокации. Баща ми отпътува да работи в Германия и започнаха финансови проблеми, за които провинен беше майка ми.

Така от семейство, което разполага с доста за междинен клас, се превърнахме в семейство, което би трябвало да жертва всичко, с цел да оцелее. В този миг ми се наложи да се науча да пребивавам с по-малко и да схвана, че ще мога да разгадавам единствено на себе си от тук нататък и нямам сигурността, която преди са ми осигурявали.

До ден сегашен заплащам последствията от всичко това и не приказвам за финансовите, а за моралните и най-лошото е, че виновникът за това по този начин и не го разбра. И тъй като постоянно сме били сплотено семейство успявах да преглътна всичко и да не преставам.

Естествено. времето си минаваше и 1 година по-късно от първия ден, в който посетих психиатър аз продължавах да съм на хапчета. Майка ми също стартира да посещава терапия с мен, само че реши, че лекарката й приказва нелепости.

Много ясно помня по какъв начин психиатърката сподели на майка ми, че всичко, което е правила в живота си се отразява на мен и по какъв начин е опитвала в предишното да добавя изгубеното време с мен посредством материални неща.

...

Аз започнах и психотерапия като най-после сама стопирах да вървя, тъй като не ми помагаше и просто стоях пред един човек и си водих монолог един час като от среща нямах противоположна връзка. Шест месеца по-късно на майка ми спря хапчето, а аз бях на втората година от приема на антидепресанти и продължавах. Докторът ми понижи дозата и до ден сегашен одобрявам по 1/2. Животът стартира да си тече обикновено, само че разбрах, че съм се трансформирала толкоз доста след всичките събития и още не мога да схвана дали е поради приема на хапчето или тъй като пораснах.

След последното ми посещаване при психиатъра сподели, че още не съм подготвена да ги спра и би трябвало да стартира да упражнявам всеки ден и да навестявам когнитивно-поведенческа терапия.

За мен тренировките не са проблем, защото съм някогашен състезател, само че в всекидневието, което живеем не си го слагам като приоритет сред работа и университет и още се пробвам да трансформира това. Както разбрахте, татко ми по този начин и не ме поддържа и разбра и надлежно е срещу "инвестирането " в сходни лечения. Майка ми просто повтаря: "Не си подготвена за прекъсване на хапчето " и един ден ме поддържа, на идващия не.

Аз към момента откривам себе си и не преставам да се боря. Чета много по тематиката и обменям опит, с хора в моето или сходно положение.

Изненадах се какъв брой хора страдат от психологични разстройства и го крият, поради околните си, поради това какво ще кажат хората и прочие, а за мен в света, в който живеем това е обикновено. Не знам дали тази историята ще ви се стори забавна, само че имах потребност да я споделя.

Разбира се в нея има доста недоизказани неща, тъй като просто няма да ми стигне мястото, с цел да напиша всеки миг и болежка, през които съм минала, само че това е в общ и линии. Надявам се да помогне на някого, тъй като дружно можем повече.

Благодаря!

Разкажете ни вашата OFFLINE история, която си заслужава да споделите. Но не с алтернатива в обществените мрежи, а с вашите лични думи.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Offline Stories .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Четири банки стартират отпущането на безлихвени заеми  1 Колко се заплаща, в случай че поставяме нощен труд  1 Отварят 10 столични парка за визити от през днешния ден  1 Национална агенция за приходите с нов портал за електронни услуги до края на годината --> Пaрите ни  Четири банки стартират отпущането на безлихвени заеми Четири банки стартират отпущането на безлихвени заеми  Колко се заплаща, в случай че поставяме нощен труд Колко се заплаща, в случай че поставяме нощен труд  Отварят 10 столични парка за визити от през днешния ден Отварят 10 столични парка за визити от през днешния ден  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Японски медии: Ким Чен-ун е във вегетативно положение - Свят | Vesti.bg Японски медии: Ким Чен-ун е във вегетативно положение - Свят | Vesti.bg  СЗО за България: Коронавирусът е натурален СЗО за България: Коронавирусът е натурален  <br> Жената, която написа " />
Жената, която написа "Чернобилска молитва "
 Принц Чарлз разкри по какъв начин е преборил ковид Принц Чарлз разкри по какъв начин е преборил ковид Последни  Борба за власт и любовни рокади в Борба за власт и любовни рокади в " Откраднат живот:...  Паник Атака Баща ми не спираше да ми повтаря: "Нищо ти...  Множество антивирусни стратегии са уязвими на офанзиви Множество антивирусни стратегии са уязвими на офанзиви  <p>Акад. Петрунов: Повечето хора носят маските като папийонка</p> Акад. Петрунов: Повечето хора носят маските като...  Любов под карантина: Идеи за онлайн среща за всяка зодия Любов под карантина: Идеи за онлайн среща за всяка зодия  Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ стопира да гори боклуци Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ стопира да гори боклуци  Михаела: Не съумях да покажа лидерските си качества Михаела: Не съумях да покажа лидерските си качества  5 метода, които турските медици употребяват за лекуване на COVID-19 5 метода, които турските медици употребяват за лекуване на...  Красимир Ципов Предлагат по-сурови санкции за дрогираните водачи  АПИ: Дружеството „ Телетол “ АД не дава услуги за заплащане на пътни такси АПИ: Дружеството „ Телетол “ АД не дава услуги за...  Три разнообразни модела iPhone 11, един верен избор Три разнообразни модела iPhone 11, един верен избор  Мелания Тръмп Мелания Тръмп на 50: Първата дама чества празник  <p>Как заловиха крадци, ограбили 88-годишна жена от Дъбово</p> Как заловиха крадци, ограбили 88-годишна жена от Дъбово  Коронавирус измами, на които се хванаха мнозина Коронавирус измами, на които се хванаха мнозина  Мутафчийски: Когато хората излязат в парковете, ще се утежни обстановката Мутафчийски: Когато хората излязат в парковете, ще се...  Снимка: pixabay Рядко срещани посетители посетиха Истанбул  <p>Италия отслабва карантинните ограничения, какво ще бъде позволено</p> Италия отслабва карантинните ограничения, какво ще бъде...  Dacia Logan 2013 TUV класира трошките на пазара  Нови 58 случая на COVID-19 у нас, общият брой е 1348 Нови 58 случая на COVID-19 у нас, общият брой е 1348  Как да се храним, с цел да се предпазим от деменция Как да се храним, с цел да се предпазим от деменция Всичко от през днешния ден Виц на деня Началник крещи към подчинените си: - Това, че от време на време спите на работа го знам! Но да си носите и пижами към този момент е прекомерно! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Борисов: Искам по-рано да го махнем изключителното състояние Борисов: Искам по-рано да го махнем изключителното състояние  Картофи по 8 лв., какво става с цените Картофи по 8 лв., какво става с цените  Слънчевото момиче на българската лирика Слънчевото момиче на българската лирика  DW: Какво разкриват аутопсиите на умряли с COVID-19 DW: Какво разкриват аутопсиите на умряли с COVID-19  Американската преса: това българско дете ще промени света  Видео от злополуката с Милен Цветков се появи в обществените мрежи Видео от злополуката с Милен Цветков се появи в обществените мрежи Водещи вести  Нови 58 случая на COVID-19 у нас, общият брой е 1348 Нови 58 случая на COVID-19 у нас, общият брой е 1348
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР