Офанзивата на Русия срещу Бахмут изглежда буксува, смята Институтът за

...
Офанзивата на Русия срещу Бахмут изглежда буксува, смята Институтът за
Коментари Харесай

Американци изнесоха тайна за руската офанзива в Бахмут

Офанзивата на Русия против Бахмут наподобява буксува, счита Институтът за проучване на войната, който разгласява разбор за най-продължителната сухопътна борба от началото на войната в Украйна, съобщи АП.

Руската войска и подразделения на частната военна компания " Вагнер " не престават да извършават сухопътни офанзиви против града, само че няма данни за значителен прогрес, сподели съобщи основаният във Вашингтон мозъчен концерн.
-->
В разбора се цитира представителят на Източната формация на украинските въоръжени сили Сергий Черевати, че боевете в региона на Бахмут са били по-ожесточени тази седмица, в сравнение с през предходните.

Украинските войски не престават да удържат Бахмут за " да завоюват време " за образуване на контраатака против съветските сили в региона на този град в Източна Украйна, който Москва от предишното лято се пробва несполучливо да превземе с цената на тежки загуби, отбелязва Франс прес.

" Истинските герои са бранителите, които удържат фронта на изток ", сподели командващият сухопътните войски на Украйна Олександър Сирски.

" Трябва да спечелим време, с цел да съберем запаси и да предприемем контраатака, което ще е напълно скоро ", добави той, представен от пресслужбата на украинската войска.

Украинското министерство на защитата заяви, че въоръжените сили на страната са отразили онзиден " повече от 100 противников офанзиви " в главните зони на бойни дейности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР