Одобрените безлихвени кредити до момента са на стойност 10 989

...
Одобрените безлихвени кредити до момента са на стойност 10 989
Коментари Харесай

По-малко от 2600 души са одобрени за безлихвени заеми от ББР

Одобрените безлихвени заеми досега са на стойност 10 989 500 лева, а междинната стойност на един заем е 4200 лева, заяви Българската банка за развиване (ББР). Става дума за антикризисната стратегия за поддръжка на физически лица, чиито приходи са потърпевши от ограничаващите ограничения. Интересът към нея към този момент е много слаб.  

 

Постъпилите претенции към днешна дата са 6719. От тях са доказани 2586, още 2703 са в развой на култивиране, останаите чакат да бъдат прегледани. Две трети от настояванията са направени от хора, работещи на трудов контракт. Останалата част са поръчки от представители на огромната група на така наречен " самонаети ".

 

Програмата за гарантиране на безлихвени заеми цели да подкрепи чиновниците в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, които краткотрайно не могат да поставят труд в изискванията на изключително състояние. Те имат опцията да получат безлихвени заеми до 4 500 лв., които се отпускат едновременно или на три транша от по 1500 лв.. Максималният период на погасяване е 5 години, с най-малко 6 месеца и най-много 24 месеца гратисен интервал. По заемите няма да се дължат такси, комисиони и неустойки.

Партньори на ББР по тази стратегия са 10 търговски банки.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР