Одобрението от Европейския съюз на руската ваксина срещу коронавируса Спутник

...
Одобрението от Европейския съюз на руската ваксина срещу коронавируса Спутник
Коментари Харесай

ЕС отлага одобрението на руската ваксина Спутник V

Одобрението от Европейския съюз на съветската ваксина против ковид " Спутник V " ще бъде отсрочено, защото срокът за подаване на данни 10 юни е бил пропуснат. Това са оповестили пред " Ройтерс " двама източници, осведомени с въпроса, намалявайки вероятностите за препарата в отговора на Европейски Съюз на пандемията.

Един от източниците, немски държавен чиновник, е отбелязал, че в случай че не се дават нужните данни за клиничните изпитвания на надзорния орган по медикаментите в Европейски Съюз, ще бъде отсрочена всякаква зелена светлина за имунизацията най-малко до септември.

" Одобрението на " Спутник V " ще бъде отсрочено евентуално до септември, може би до края на годината ", уточни формалният представител, говорейки при изискване да остане неизвестен.

По-рано се очакваше Европейската организация по медикаментите (EMA) да завърши прегледа на съветската ваксина и да излезе с решение през май или юни.

Втори източник е прецизирал, че граничната дата 10 юни не е спазена и че EMA е предоставила на разработчика на имунизацията, съветския институт " Гамалея ", още една седмица да подаде нужните данни.

Руският фонд за директни вложения (РФПИ), който пуска имунизацията на пазара, настоя, че прегледът на EMA вървял по график.

" Цялата информация по отношение на клиничните изпитвания за имунизацията " Спутник V " е предоставена и прегледът на Общата клинична процедура е приключен с позитивна противоположна връзка от ЕМА ", увериха от РФПИ.

" Въпреки че ЕМА би трябвало да вземе решение за времето на процедурата за утвърждение, екипът на " Спутник V " чака утвърждението на имунизацията през идващите два месеца ", прибавиха от съветския фонд.

Правителството на немския канцлер Ангела Меркел организира договаряния за закупуване на " Спутник V ", само че всички покупки са обвързани с утвърждението на EMA.

Разочаровани от мудна имунизационна акция, някои немски провинции, в това число Бавария по-рано тази година, демонстрираха интерес към поръчки за " Спутник V ", само че след това имунизацията набра скорост.

Словакия стана втората страна в Европейски Съюз след Унгария, която стартира да имунизира хората със " Спутник V " този месец, макар неналичието на утвърждение от Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР