Одобрението на решението за вдигане на ветото за Северна Македония

...
Одобрението на решението за вдигане на ветото за Северна Македония
Коментари Харесай

Атанас Величков: Горещият картоф отива от София в Скопие

Одобрението на решението за повдигане на ветото за Северна Македония е позитивна вест за българите там. Това разясниха представители на българската общественост в западната ни съседка, представени от Българска национална телевизия.

Горещият картоф отива от София в Скопие - споделя основният редактор на уеб страницата " Трибуна " Атанас Величков, българин от Северна Македония.

" Сега те са тези, които би трябвало да изясняват, аджеба, нали толкоз искахте да почвате договаряния, какво се случва. Видяхме какви реакции имаше в Скопие, а те не бяха на вдъхновение, в противен случай, има ступор, има потрес от това, че видите ли Европейски Съюз е решил да включи българските условия в преговорната рамка ", сподели Величков.

Крачка в вярната посока - по този начин Петър Колев, един от водачите на българската общественост в Северна Македония, разяснява решението на Народното събрание.

" Може би чаках още повече. За нас е значимо колкото е допустимо по-скоро всички тези противоречиви въпроси да бъдат позволени, тъй като казусът с РСМ не е във формулацията, а в имплементацията. Досега имахме два прелестни документа, каквито бяха договорите за добросъседство и декларацията, само че те не проработиха. За страдание към момента политическия хайлайф в Скопие няма ясна позиция по въпроса, по тази причина се надяваме, че ще бъде припознат историческия миг ", сподели Колев, който е ръководител на Граждански либерален съюз в Северна Македония

Според Величков с френското предложение българският народен интерес е предпазен:

" Българските условия ще бъдат почетени, ще ги има и ще би трябвало да бъдат изпълнявани от РСМ. Да,
но нямаше да бъде по този начин, в случай че беше противоположното, в случай че нямаше нито едно българско искане част от преговорната рамка. Това е част от легендата, която тука се разказваше дълго време, че надали не Европейски Съюз няма да включи нито едно от нелогичните, както те ги назовават, български условия, тъй като те били в прорез със актуалните европейски полезности ".

Според българската общественост в западната ни съседка европейската интеграция на Северна Македония е опция и за двете страни поетите задължения да бъдат изпълнени със наличие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР