Одобрената от руските власти ваксина против коронавируса може да е

...
Одобрената от руските власти ваксина против коронавируса може да е
Коментари Харесай

Руската ваксина може би е опасна, предупреди Берлин

Одобрената от съветските управляващи ваксина срещу ковид може да е рискова , защото не е минала огромни клинични тествания. Това предизвести министърът на опазването на здравето на Германия Йенс Шпан, представен от " Политико ".

" Проблемът е, че ние знаем доста малко, тъй като съветските управляващи не са доста транспарантни ", разяснява той пред немското радио Deutschlandfunk. " Ние знаем, че не е имало никакви...клинични тествания с хиляди доброволци и може да бъде рисково да се имунизират милиони, в случай че не е милиарди хора прекомерно рано ", акцентира той.
 Германия се съмнява в качеството и ефикасността на съветската ваксина
Германия се съмнява в качеството и ефикасността на съветската ваксина

Няма данни за качеството, ефикасността и сигурността

Руският президент Владимир Путин заяви през вчерашния ден, че Москва е създала ваксина , която към този момент е утвърдена за потребление в страната.

Шпан също счита, че решението на Москва приоритизира скоростта пред сигурността.

" Преди всичко не става въпрос да бъдеш първи по някакъв метод , а да има ефикасна, тествана и затова безвредна ваксина ", счита той.

Вчера френският здравен министър Оливие Веран реагира внимателно на известието на Путин. Министърът счита, че не би трябвало да се доверява на тази съветска ваксина. Той акцентира, че Франция е част от европейски старания за обезпечаване на достъп до ваксина.
 Съединени американски щати се надяват да имат ваксина срещу ковид до декември
Съединени американски щати се надяват да имат ваксина срещу ковид до декември

Целта не е да бъдеш първи

Руският здравен министър Михаил Мурашко отхвърли изказванията, че имунизацията не е била задоволително тествана. По думите му тази ваксина е добре позната и проучвана, извършени са предклинични изследвания, клинични проучвания и регистрация, безусловно най-безопасният път.

" Чуждестранните сътрудници, които явно усещат някаква конкуренция...се пробват да изразят някои отзиви, които съгласно нас са безусловно безпочвени ", отбрани той имунизацията на конференция.

Мурашко сподели, че разпространяването на първите дози ще стартира през идващите две седмици.
 Вучич желае първи да тества съветската ваксина против ковид
Вучич желае първи да тества съветската ваксина против ковид

Първи ще приема тази ваксина,

Пред " Политико " съветското здравно министерство разяснява, че ще предприеме трета фаза на тестване на имунизацията, само че не уточни по кое време и по какъв начин ще засегне разпространяването на имунизацията. Третата фаза е финалното, огромно изследване с хиляди доброволци, което нормално се организира преди управляващите да одобрят имунизацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР