ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките

...
ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките
Коментари Харесай

80 акта за неносене на маски в Сливен

ОДМВР-Сливен оказва цялостно подпомагане на институциите за осъществяване на ограниченията от Националния действен щаб по отношение на ограничение разпространяването на COVID-19.

За времето от 17 до 20 април са осъществени 1269 инспекции за съблюдаване на карантина на територията на региона. Установени са 8 случая на нарушение на карантина- 6 на територията на РУ-Сливен и 2 в Нова Загора.

Двама избягаха от карантината си в Сливенско

Полицейски чиновници са посетили 95 сигнала за скупчване на хора и са направили инспекции за неспазване на противоепидемичните ограничения, при които са формирани общо 169 акта, от тях 22 по Закон за административните нарушения и наказания и 147 по чл.209а от Защитена зона.

На територията на РУ-Сливен в дните 17-20 април са формирани 80 акта за неносене на защитни маски. На територията на квартал „ Надежда “ са посетени 53 сигнала за междусъседски кавги, скупчване на хора, погрешно паркиране и мощна музика. Отнети са 2 музикални уредби, формирани са 28 акта за неносене на маски. Служителите от сектора в квартала са съставили 18 акта по Закона за протекция на детето.

Двама души нарушиха карантината си в Сливен, други 60 нарушиха възбраната за скупчване

Санкционирани са родителите на малолетни и малолетни деца, които са открити без компаньон на публични места след 22,00 часа. Продължава засиленото наличие на полиция в квартала. Осъществява се надзор на входовете и изходите в квартал „ Надежда “.

Установени са случаи на нарушение ограниченията при прекосяване през контролно-пропускателните пунктове, за което са формирани бързи производства. Три са случаите на опити да се заобиколят пунктовете по черни пътища. 36-годишен мъж е направил опит да премине, като в декларацията е показал причина „ полагане на труд “. При инспекцията се открива, че е регистриран в Бюрото по труда като незает.

Проверките по събраните заявления при прекосяване през контролно-пропусквателен пункт в град Сливен не престават.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР