Очна болница във Варна може да стане най-модерната в България

...
Очна болница във Варна може да стане най-модерната в България
Коментари Харесай

Проф. Красимир Иванов: За година Очна болница ще стане най-модерната, ако се управлява от Медицинския университет

Очна болница във Варна може да стане най-модерната в България в границите на една година, в случай че ръководството й се поеме от Медицинския университет, разяснява изявление за Дарик ректорът на висшето образователно заведение проф. Красимир Иванов. Той добави, че е слисан от „ парадоксите, които приказват някои общински съветници ”.

„ Какво неприятно има един университет да влага в болничните структури? Какво значи общинско опазване на здравето - в болница „ Света Марина ” да не се лекуват туземци, нали се лекуват варненци, с какво по-малко е общинското опазване на здравето там.

Собствеността на Медицинския университет е публично-държавна и с нея може да се разпорежда единствено Министерски съвет. Пълна нелепост е всичко, което се изприказва за приватизация и че университетът може да прави каквото си желае със земята на Очна болница ”.

Проф. Красимир Иванов разкритикува досегашното ръководство на Очна болница, която е общинска благосъстоятелност. „ Най-големият капитал за една болница са хората, които работят в нея. Като изключим експертите, всичко останало в Очна болница е трагично.

Собственикът и досегашният шеф би трябвало да отговорят за какво се стигна до тази морална съсипия и апокалиптична картина. Студентите не желаят да учат там, тъй като им се повръща, като влязат в тоалетните. Хлебарки, нечистотия, воня - може да е вехто, само че е неприемливо да е мръсно ”.

Над 1800 чужденци от 48 страни се образоват в Медицинския университет във Варна, като за идната година трима кандидат-студенти ще се състезават за едно място. При българските претенденти конкуренцията ще е още по-голяма и 10 души ще борят за едно място.

1 милион лекари не доближават в Европа, а университети на Стария континент одобряват 4 пъти по-малко първокурсници, добави проф. Иванов. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР