Очевидно нещо са напипали - така политологът Даниел Смилов отговори

...
Очевидно нещо са напипали - така политологът Даниел Смилов отговори
Коментари Харесай

Даниел Смилов: Управляващите напипаха нещо, ще видим дали е ритъмът на съвместната работа

„ Очевидно нещо са напипали ” - по този начин политологът Даниел Смилов отговори на въпроса дали партиите от болшинството са напипали ритъма на взаимната си работа.
„ Дали е тъкмо ритъмът… Това е някаква съдружна форма с ротационен министър председател. ” - разяснява Смиловпред NOVA NEWS..

Относно идните локални избори и слуховете за политически план на президента Румен Радев политологът съобщи, че явно президентът Румен Радев цели основаване на някакъв политически план към себе си. „ Той е стеснен институционално от президентските си позиции, ще търси сътрудници, които да образуват партия, която той след това да поддържа. ” - уточни политологът.

По отношение на коментара напрезидента за конституционните промени Смилов счита, че президентът е радикализирал говоренето си. Припомняме, Радев ги назова „ необразовани ”.

Смилов разяснява иинтервюто на Христо Иванов от Демократична България за пътя му от Росенец до настоящето място в Народното събрание, като позволи, че от " Демократична България " не са си представяли сходно ръководство с присъединяване на ГЕРБ и Движение за права и свободи. „ Това не е елементарен компромис. Задача на политическото водачество е да изясни за какво този компромис на процедура е добър за страната. ” - означи политологът.

Според него има действително предпочитание за промяна на националния празник на България. „ Защо е включен в пакета „ правосъдна промяна ” е обособен въпрос. Има смисъл да се закрепи конституционно националният празник, " - счита Даниел Смилов.

Според него възможностите на партиите за реализиране на изборни резултати остават същите: „ Очаквам гореща есен. Това, което би закрепило ръководството, са съответни резултати. ”
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР