Очевидно има раздвижване по темата. Очевидно е, че е налице

...
Очевидно има раздвижване по темата. Очевидно е, че е налице
Коментари Харесай

Адв. Андрей Янкулов за прокурорския скандал: Кланова война! frognews.bg

" Очевидно има оживление по тематиката. Очевидно е, че е налице съществено разбъркване на пластовете по върховете на прокуратурата. Това не е някаква законна, естествена, достоверна демонстрация на съпротива и опълчване сред някакви ръководители. Това, което следим, е характерен случай на кланова война. Кланове, които до неотдавна са били дружно. Може по избрани влакна да са имали спорни ползи, само че по принцип всички са гледали в една посока. В разследване на някакви събития, които нямат нищо общо с прокуратурата, а по скоро са свързани със напълно други условия, хора от тези кланове се обърнаха един против различен и в този момент всичко това, което виждаме, е проявяване на тази кланова война. Дали това ще докара до някакво разплитане на тези истории към " Осемте джуджета " - аз съм песимистичен. Но може да има някакъв очистващ резултат на системата ", разяснява адв. Янкулов в изявление за предаването " Преди всички ".

Според него доста неща е можело да бъдат направени, само че не се е случило: " Криминалната мрежа е достигала до върховете на институцията. Къде тъкмо съответно, до кое отклонение на върха или до непосредствения връх - ние няма по какъв начин да знаем. Държавните органи трябваше да влязат тук и да си свършат работата. Тъй като това не се случи, вероятното пояснение е дълбокото навлизане на тази престъпна мрежа. Сега има някакво развиване, което за следващ път потвърждава висока степен на инфилтрация на тази мрежа ".

По думите му в този момент може да се види до какво равнище е бил " чадърът ", който не е разрешавал да се работи по този случай. Или:

" Или някой ще се опита да скъса опашката си и още веднъж някакви по-ниски равнища да " изгорят ", избрани " бушни " по системата. Но дано и те да не мълчат, да кажат кой е бил над тях ".

Експертът изрече мнение, че доста събития в последните дни демонстрират кампанийност и конюнктурност на нещата, които се правят процесуално. Той даде образец уточни държанието на членовете на Висш съдебен съвет, които " внезапно прогледнаха ".

Днес Антикорупционният фонд ще показа следващия си мониторингов отчет. Адв. Янкулов акцентира, че главният извод и в тазгодишния отчет не е по-различен от предходните:

" Реалната картина на равнище на корумпираност на обществения бранш по неговите високи етажи остава скрита. Производствата са малцина, те са против селектирани представители на властта, постоянно стартират с извънзаконови скрити под повърхността претекстове, най-после приключват с крах. Ефективността на наказателното гонене за корупция по високите етажи е доста ниска ".

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР